Παράταση χρήσης του χάρτινου εισιτηρίου ζητούν οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ

Έκκληση προς το υπουργείο Υποδομών να παρατείνει την παράλληλη λειτουργία του ηλεκτρονικού και του χάρτινου εισιτηρίου στα μέσα μεταφοράς απευθύνει το σωματείο εργαζομένων στους Ηλεκτρικούς Σιδηροδρόμους Αθηνών Πειραιώς (ΗΣΑΠ).

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το σωματείο, πέντε ημέρες πριν την πλήρη κατάργηση του παλιού χάρτινου εισιτηρίου, έχουν εκδοθεί περίπου 100.000 προσωποποιημένες κάρτες απεριορίστων διαδρομών, αριθμός που αντιστοιχεί μόλις στο ένα τρίτο του συνολικού αριθμού.

Σε ό,τι αφορά τους φακέλους που κατατέθηκαν από τους πολίτες για την έκδοση κάρτας, αυτοί ανέρχονται σε περίπου 11.000, ενώ τα ΕΛΤΑ έχουν στείλει μόλις 1.200 φακέλους στους παραλήπτες τους.

Το υπουργείο Υποδομών από την πλευρά του εκφράζει την ικανοποίησή του για τους αυξανόμενους ρυθμούς με τους οποίους εκδίδονται οι προσωποποιημένες κάρτες του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, ευχαριστώντας ταυτόχρονα τους πολίτες για την κατανόηση που δείχνουν.

Η ταλαιπωρία των πολιτών ωστόσο συνεχίζεται στα εκδοτήρια των μέσων σταθερής τροχιάς, καθώς η αναμονή για την έκδοση των νέων καρτών συχνά υπερβαίνει τις δύο ώρες, ενώ το επιβατικό κοινό δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς από τον ΟΑΣΑ για τη διαδικασία κατάθεσης φακέλων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση των καρτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έως το Σαββατοκύριακο θα έχει ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των 25 νέων τερματικών έκδοσης καρτών, οι οποίες δόθηκαν στον ΟΑΣΑ δωρεάν από τον ανάδοχο του έργου προκειμένου να γίνει με ταχύτερους ρυθμούς η έκδοση των νέων καρτών.

Η παραλαβή των νέων τερματικών - που θα επιτρέψει τη λειτουργία επιπλέον εκδοτηρίων - πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση από τον ΟΑΣΑ, παρά το γεγονός πως η σχετική απόφαση ελήφθη πριν από 15 ημέρες σε ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό υποδομών.
Πηγή: skai.gr - Αχιλλέας Τόπας