Συνεργάτης του γιατρού που στοχοποίησε ο Ρουβίκωνας: Επιτέθηκαν ανενόχλητοι

Το ερώτημα πώς οι αντιεξουσιαστές του Ρουβίκωνα κατάφεραν να φτάσουν ανενόχλητοι στον 5ο όροφο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός απηύθυνε συνεργάτης του.

«Μπήκαν γύρω στα 15 άτομα που δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Ο γιατρός είναι 35 χρόνια στον Ευαγγελισμό και έχει χειρουργήσει πάνω από 4.000 ασθενείς. Δεν φοβήθηκε καθόλου, αλλά δεν τον άφησαν και να μιλήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνεργάτης του γιατρού, προσθέτοντας ότι οι αντιεξουσιαστές, του έριξαν τον καφέ στο πρόσωπο.

«Το μυαλό του πάει κάπου ως προς το γιατί τον στοχοποίησαν και όταν έχει τα στοιχεία θα μιλήσει» τόνισε μάλιστα ο συνεργάτης του γιατρού.

Τον προπηλακισμό γιατρού από την ομάδα Ρουβίκωνας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός καταδίκασε το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς). Τα μέλη του Ρουβίκωνα ανάρτησαν και σχετικό βίντεο σε αντιεξουσιαστικό σάιτ. 

Από πλευράς της, η διοίκηση του Νοσοκομείου ξεκαθάρισε ότι είναι ανοικτή σε καταγγελίες πολιτών για τα φαινόμενα διαφθοράς.

«Ο κ. Τόσκας θα πρέπει να βγει και να εξηγήσει αν το υπουργείο πραγματικά προστατεύει τους πολίτες η αν προστατεύει τον εαυτό του» σχολίασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης διερωτήθηκε: «Έχει τσίπα ο κ. Τόσκας; Δεν είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη; Πού είναι; Να μην πάρει το μισθό του ο κ. Τόσκας… Τον θεωρείτε άξιο; Δεν υπάρχει προστασία του πολίτη». 

«Το περιστατικό στον Ευαγγελισμό, ο ξυλοδαρμός των δόκιμων αξιωματικών και οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού αποδεικνύουν ότι το κράτος είναι υπό διάλυση!» κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΙΣΑ. 

«Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει! Υπάρχουν τα όργανα και οι ποινικές διαδικασίες για τις καταγγελίες… Αν θέλουμε να γίνουμε ζούγκλα, να έχει ο καθένας το μαχαίρι του, το πιστόλι του» είπε ο κ. Πατούλης 

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με την ατομική βία...έχουμε συμβάλλει στην αποκάλυψη περιπτώσεων χρηματισμού και παρανομιών» σχολίασε στο σταθμό μας ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος των ιατρών του Ευαγγελισμού. 
Πηγή: skai.gr