Ιατροί σε Ρουβίκωνα: Η ατομική βία δεν λύνει το σοβαρό πρόβλημα στην υγεία

Τον προπηλακισμό γιατρού από την ομάδα Ρουβίκωνας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός καταδίκασε το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ (Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς). Τα μέλη του Ρουβίκωνα ανάρτησαν και σχετικό βίντεο σε αντιεξουσιαστικό σάιτ. 

«Η πάγια θέση μας είναι ότι αν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες χρηματισμού για γιατρούς να τις καταθέτουν στα Πειθαρχικά Όργανα για να τιμωρούνται» επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωσή της.

Όπως υπογραμμίζουν οι ιατροί «ούτε το άδικο κράτος που ζούμε, ούτε η ατομική βία μπορούν να λύσουν το σοβαρό πρόβλημα στον τομέα της υγείας το οποίο βιώνουμε».

«Μόνο η οργανωμένη αντίσταση όλων των μαχόμενων υγειονομικών, σε συμμαχία με τους ασθενείς μας και το λαό μπορούν να το λύσουν» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Από πλευράς της, η διοίκηση του Νοσοκομείου ξεκαθάρισε ότι είναι ανοικτή σε καταγγελίες πολιτών για τα φαινόμενα διαφθοράς.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια του Ευαγγελισμού Νανά Μητσάκη, υπάρχουν θεσμοί, οι οποίοι λειτουργούν, εμπιστευόμαστε και οφείλουμε να σεβόμαστε, όπως το «Γραφείο Προστασίας Δικαιωμάτων Πολιτών» και η η «Λίστα Χειρουργείου» η λειτουργία της οποίας ξεκίνησε στο Νοσοκομείο στις 27.3.2017 και μέχρι σήμερα αποδεικνύεται επιτυχής.

«Το προσωπικό του Ευαγγελισμού παρέχει πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες με επαγγελματισμό, αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια. Τα παραπάνω έχουν εμπεδωθεί στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη, που με την εμπιστοσύνη του έχει αναδείξει τον ‘’ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ’’ σε κορυφαίο Νοσηλευτικό Ίδρυμα» καταλήγει η κ. Μητσάκη.

«Ο κ. Τόσκας θα πρέπει να βγει και να εξηγήσει αν το υπουργείο πραγματικά προστατεύει τους πολίτες η αν προστατεύει τον εαυτό του» σχολίασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Ο κ. Πατούλης διερωτήθηκε: «Έχει τσίπα ο κ. Τόσκας; Δεν είναι υπουργός Προστασίας του Πολίτη; Πού είναι; Να μην πάρει το μισθό του ο κ. Τόσκας… Τον θεωρείτε άξιο; Δεν υπάρχει προστασία του πολίτη». 

«Το περιστατικό στον Ευαγγελισμό, ο ξυλοδαρμός των δόκιμων αξιωματικών και οι τραμπουκισμοί σε βάρος ενός γιατρού αποδεικνύουν ότι το κράτος είναι υπό διάλυση!» κατήγγειλε ο πρόεδρος του ΙΣΑ. 

«Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει! Υπάρχουν τα όργανα και οι ποινικές διαδικασίες για τις καταγγελίες… Αν θέλουμε να γίνουμε ζούγκλα, να έχει ο καθένας το μαχαίρι του, το πιστόλι του» είπε ο κ. Πατούλης 

«Τα προβλήματα δεν λύνονται με την ατομική βία...έχουμε συμβάλλει στην αποκάλυψη περιπτώσεων χρηματισμού και παρανομιών» σχολίασε στο σταθμό μας ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος των ιατρών του Ευαγγελισμού. 


Πηγή: skai.gr