Ανέλκυση του «Sea Diamond» από τα νερά της Σαντορίνης ζήτησε ο Κουρουμπλής

Την άμεση ενεργοποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για ανέλκυση του κρουαζιερόπλοιου «Sea Diamond», που είναι βυθισμένο ανοιχτά της Σαντορίνης, ζητά ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Το κρουαζιερόπλοιο είχε προσκρούσει σε ξέρα στον όρμο Φηρών στις 5 Απριλίου του 2007. Ρυμουλκήθηκε αλλά τελικά βυθίστηκε και παραμένει επί περισσότερα από 10 χρόνια στο βυθό της Καλντέρας.

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο επισημαίνει τις συνέπειες της παρουσίας του πλοίου για το θαλάσσιο περιβάλλον σε μία «εκ των πλέον τουριστικών περιοχών της Ελλάδας και του κόσμου».

Το κόστος της ανέλκυσης δεν είναι γνωστό, ούτε υπάρχει κάποια σχετική αναφορά στα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο.

Ο κ. Κουρουμπλής υπέγραψε τις σχετικές εντολές προς το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θήρας και προς το αρχηγείο του Λιμενικού και της Ακτοφυλακής.

Η απόφαση για την ανέλκυση ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Δημόσιας Αρχής Λιμένων, η οποία θα είναι και αρμόδια για την εποπτεία της επιχείρησης και την επιβολή κυρώσεων για τυχόν αστοχίες.


Πηγή: skai.gr