Διπλασιασμό στις κλοπές ηλεκτρικού ρεύματος διαπιστώνει ο ΔΕΔΔΗΕ

Το 2016 οι περιπτώσεις ρευματοκλοπής διπλασιάστηκαν, σε σχέση με το 2014, σύμφωνα με τα αρχεία ελέγχων που διεξήγαγαν τα συνεργεία του Διαχειριστή του Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΔΗΕ).

Ενδεικτικό είναι και το γεγονός πως, φέτος, οι μηνύσεις που έχουν μέχρι τώρα υποβληθεί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας είναι εννιαπλάσιες συγκριτικά με το 2015.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εκτεταμένης κλοπής, ο αριθμός των ελέγχων (είτε τυχαίων, είτε στοχευμένων) έχουν αυξηθεί στις 800.000 ετησίως. 

Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσε σήμερα ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η ΔΕΗ φέρεται να εγκαλεί τον Διαχειριστή για πλημμελείς ελέγχους ως προς το φαινόμενο των ρευματοκλοπών.

Συγκεκριμένα, το 2016 διαπιστώθηκαν 11.528 περιπτώσεις ρευματοκλοπής έναντι 6.650 το 2014 ενώ οι μηνύσεις από τις αρχές του έτους είναι 2.971 έναντι 324 το 2015.

«Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει εξαντλήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα για την καταπολέμηση του φαινομένου και τον εντοπισμό των παραβατών, ενώ η αποτελεσματικότητα των ενεργειών και δράσεων της Εταιρίας αντανακλάται εναργώς στα στοιχεία του πλήθους των κατ' έτος εντοπισμένων ρευματοκλοπών, που παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση», αναφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ, που εκτιμά το κόστος της κλεμμένης ενέργειας σε 80 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. 

Ο ΔΕΔΔΗΕ διαβεβαιώνει πως διερευνά «κάθε καταγγελία που γίνεται εις βάρος υπαλλήλων της ή υπαλλήλων εργολάβων της και όπου διαπιστώνεται παρανομία λαμβάνονται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα. 
Πηγή: skai.gr