Δήλωση οικογένειας Ζαφειρόπουλου - Σοκ στους ποινικολόγους από τη δολοφονία

Τα θερμά της ευχαριστήρια για την συμπαράσταση όλων στις δύσκολες στιγμές που περνάει εκφράζει η οικογένεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου μετά τον άδικο χαμό του. Η νεκρώσιμη Ακολουθία του δικηγόρου θα τελεστεί το Σάββατο, στις 3 μμ, στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος (Λεωφόρος Ιασωνίδου και Χρυσάνθου Τραπεζούντος). Θα ακολουθήσει η ταφή στο Νεκροταφείο Ελληνικού.

Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες πυροβόλησαν από απόσταση ενάμιση μέτρου τον ποινικολόγο, ενώ χρησιμοποίησαν όπλο μικρού διαμετρήματος. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως η σφαίρα τρύπησε το δεξί πνεύμονα και την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Μέσα στην ημέρα αναμένεται η νεκροψία - νεκροτομή.

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, τηρήθηκε την Παρασκευή κατά την έναρξη της μείζονος Ολομέλειας του ΣτΕ.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου, κατά την έναρξη της Ολομέλειας του ανωτάτου ακυρωτικού δικαστηρίου, εξέφρασε «τη βαθύτατη θλίψη του για τη στυγερή δολοφονία του διακεκριμένου δικηγόρου Αθηνών και συλλειτουργού της Δικαιοσύνης, Μιχαήλ Ζαφειροπούλου». Επίσης, τόνισε ότι εκφράζει «τη συμπαράστασή του στο δικηγορικό Σώμα για την πολύ σημαντική συμβολή του στην εμπέδωση του κράτους δικαίου». Στη συνέχεια, τιμώντας τη μνήμη του εκλιπόντος τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Ολομέλειας του ΣτΕ επρόκειτο να συζητηθούν τέσσερις υποθέσεις που αφορούσαν τον νέο ασφαλιστικό νόμο. Οι υποθέσεις επρόκειτο να συζητηθούν την περασμένη Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου, αλλά λόγω της εξαίρεσης της εισηγήτριας συμβούλου Επικρατείας Σπυρδούλας Χρυσικοπούλου αναβλήθηκαν για την Παρασκευή. Όμως, λόγω της επταήμερης αποχής των δικηγόρων που αποφάσισε χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αναβλήθηκαν εκ νέου για την 1η Νοεμβρίου 2017.

Από την πλευρά της, η Ένωση Ελλήνων Ποινικολόγων τονίζει το σοκ που έχει προκαλέσει η είδηση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και ζητεί τον εντοπισμό και την τιμωρία των δραστών.

«Η κοινότητα των ποινικολόγων είναι συγκλονισμένη από την είδηση της δολοφονίας του συναδέλφου μας Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Ο Μιχάλης υπηρέτησε με εντιμότητα, παρρησία και ευπρέπεια το λειτούργημα του συνηγόρου και στην πολυετή θητεία του διακρίθηκε για την αφοσίωση στους εντολείς του και την ευγένεια και αλληλεγγύη προς τους ομοτέχνους του» τονίζεται στην ανακοίνωση της Ένωσης.

«Συμμετέχουμε στην οδύνη της εξαίρετης οικογένειας του φίλου μας και προσδοκούμε τον εντοπισμό και τιμωρία των άνανδρων δραστών του στυγερoύ φόνου» επισημαίνουν οι ποινικολόγοι.

Στο μεταξύ, αναβάλλεται, η προγραμματισμένη για το Σάββατο πανδικαστική συγκέντρωση, σε ένδειξη συμπαράστασης των δικαστών και εισαγγελέων στο βαθύ πένθος από την απώλεια του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου,
 
Η πανδικαστική συγκέντρωση, με μοναδικό θέμα το συνταξιοδοτικό και τις μειώσεις των συντάξεων των δικαστών και εισαγγελέων αναβλήθηκε για τις 23 Οκτωβρίου και ώρα 3 μ.μ. στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.
 
Οι δικαστικές ενώσεις της χώρας εξ αφορμής «της απεχθούς δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου» εκφράζουν «τη βαθύτατη οδύνη τους και συμπαρίστανται στην οικογένειά του και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, του οποίου υπήρξε εξέχον μέλος, διακρινόμενος για την ευπρέπειά του, το ήθος του και τη νομική του επάρκεια».

Την θλίψη του και τον αποτροπιασμό του για τη στυγερή δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ τόνισε ότι οι αρχές θα πρέπει να διαλευκάνουν το ταχύτερο δυνατό την υπόθεση.
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μάνδρου