Όπλο μικρού διαμετρήματος χρησιμοποίησαν οι δύο δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου

Όπλο μικρού διαμετρήματος χρησιμοποίησαν οι δύο δράστες που πυροβόλησαν από απόσταση ενάμιση μέτρου τον ποινικολόγο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία έδειξε πως η σφαίρα τρύπησε τον δεξί πνεύμονα και την καρδιά και ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Μέσα στην ημέρα αναμένεται η νεκροψία - νεκροτομή

Την ίδια ώρα, στο κινητό τηλέφωνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και στα αποτυπώματα που βρέθηκαν στο γραφείο του αναζητά η αστυνομία τα ίχνη των δραστών της στυγερής δολοφονίας του, που σόκαρε τον νομικό κόσμο. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι δυο δράστες είναι ηλικίας 30 με 40 ετών (και χρησιμοποίησαν όπλο με σιγαστήρα).

Η αστυνομία αναλύει επίσης τα στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου για να δουν πως έφτασαν ως εκεί αλλά και πως διέφυγαν οι δράστες. Ο συνεργάτης του ποινικολόγου, φαίνεται να ανέφερε στην κατάθεση του πως οι δύο δράστες (ένας κοντός και ένας ψηλός) μιλούσαν σπαστά ελληνικά.

Αυτό που ρωτούν επίμονα οι αστυνομικοί τους συνεργάτες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι αν έχουν δεχθεί απειλές. 

Εν τω μεταξύ, ο δικηγόρος φέρεται να είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τους δύο δράστες. Αντικείμενο έρευνας φέρεται να αποτελεί η ατζέντα με τα ραντεβού και οι πρόσφατες επαφές του.

Στο γραφείο του ποινικολόγου δεν λειτουργούσε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης σύμφωνα με τις αρχές, γι’ αυτό και καταβάλλουν προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρώσουν τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν σε κοντινά εμπορικά καταστήματα και τράπεζες.

Κοινή πεποίθηση όλων των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ ήταν, μέχρι αργά χθες το βράδυ, ότι η δολοφονία σχετίζεται με κάποια από τις υποθέσεις που ο 52χρονος ποινικολόγος είχε ασχοληθεί το προηγούμενο διάστημα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η προανάκριση εξαρχής ανετέθη στο Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας και όχι στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Επίσης διερευνάται το σενάριο οι δράστες να είχαν την πρόθεση να τραυματίσουν τον δικηγόρο για να τον εκφοβίσουν αρχικά και όχι να τον σκοτώσουν.

Σημειώνεται ότι ο Ζαφειρόπουλος είχε αναλάβει την υπεράσπιση κατηγορουμένου στη δίκη για το σκάνδαλο Energa - Hellas Power (υπόθεση που έχει ήδη συνδεθεί με ένα «συμβόλαιο θανάτου»), είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου για λογαριασμό του εκδότη και του διευθυντή των Παραπολιτικών, ενώ είχε υπερασπιστεί τον Θ. Λιακουνάκο και τους «ληστές των χρηματοκιβωτίων». Τη Δευτέρα θα ξεκινούσε η εκδίκαση μιας υπόθεσης ναρκωτικών.





Πηγή: skai.gr