Πιστόλι με σιγαστήρα χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι του Ζαφειρόπουλου

Στην κατάθεση του συνεργάτη του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου αλλά και σε παλαιότερες υποθέσεις εστιάζουν οι αρχές προκειμένου να εντοπίσουν τους λόγους και τα ίχνη των δύο δολοφόνων του 52χρονου.

Ο συνεργάτης του ποινικολόγου, που σε κατάσταση σοκ προσπάθησε να δώσει λεπτομέρειες για το τι συνέβη χθες στις 7 και 10 το απόγευμα στο δικηγορικό γραφείο επί της οδού Ασκληπιού, στα Εξάρχεια, ανέφερε πως οι δύο δράστες μιλούσαν σπαστά ελληνικά και ήταν ηλικίας 30 με 40 ετών. 

Εισήλθαν με ακάλυπτα πρόσωπα σε αίθουσα συσκέψεων, ζήτησαν από τον συνεργάτη του θύματος να αποχωρήσει και μετά από σύντομη συνομιλία με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, τον πυροβόλησαν με πιστόλι που είχε σιγαστήρα, μια φορά στο στήθος και μια στο κεφάλι. 

Άνδρες της ασφάλειας προσπαθούν να εντοπίσουν χρησιμοποιώντας τις κάμερες ασφαλείας το πώς έφτασαν στο σημείο αλλά και τη διαφυγή των δραστών. Επίσης, στο γραφείο του έχουν βρεθεί αρκετά αποτυπώματα που εξετάζονται.

Αυτό που ρωτούν επίμονα οι αστυνομικοί τους συνεργάτες του Μιχάλη Ζαφειρόπουλος είναι αν έχουν δεχθεί απειλές ενώ εκτιμούν ότι η δολοφονία σχετίζεται με κάποια από τις υποθέσεις με την οποία είχε ασχοληθεί το θύμα το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική.

Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας γνωστοποίησε ότι τα μέλη του θα απέχουν ως ελάχιστη ένδειξη πένθους από τα καθήκοντά τους, από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου.

«Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων», καταλήγει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: skai.gr