Εν ψυχρώ δολοφονία ποινικολόγου στην οδό Ασκληπιού (pics)

Ένοπλοι εισέβαλλαν σε δικηγορικό γραφείο που βρίσκεται στην οδό Ασκληπιού και εκτέλεσαν εν ψυχρώ άνδρα ο οποίος βρισκόταν στον χώρο.

Μετά το περιστατικό διέφυγαν από το σημείο με τις αστυνομικές αρχές να τους αναζητούν.

Ο νεκρός είναι ο ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τον οποίο εκτέλεσαν εν ψυχρώ δύο άτομα τα οποία μιλούσαν σπαστά ελληνικά. Αστυνομικές πηγές σημειώνουν πως πιθανότατα ο ποινικολόγος είχε συνάντηση με τους δύο εκτελεστές του για την οποία είχε ενημερώσει και στενό συνεργάτη του. Οι δύο άνδρες έφτασαν στη συνάντηση και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζήτησαν από τον συνεργάτη του ποινικολόγου να αποχωρήσει από το χώρο καθώς το θέμα ήταν πολύ προσωπικό. Σημειώνεται επίσης πως λίγα λεπτά μετά ένας από τους δύο άνδρες αποχώρησε από τη συνάντηση για να επιστρέψει με το όπλο του εγκλήματος. Λίγα λεπτά μετά δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Οι αρχές συλλέγουν στοιχεία και από κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στα γραφεία του ποινικολόγου. 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε λίγη ώρα μετά το συμβάν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και του ζήτησε να διαλευκανθεί η συγκεκριμένη υπόθεση το συντομότερο δυνατό. 




Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών το 2010.

Ήταν γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.

Τον αποτροπιασμό του για τη στυγνή δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως είπε επρόκειτο για άξιο δικηγόρο, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλό φίλο.

Μιλώντας στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας, αφού εξέφρασε τη θλίψη των βουλευτών της ΝΔ, τόνισε πως η λαϊκή δημοκρατία με τέτοιες άνανδρες πράξεις φτωχαίνει.

Σύμφωνα με τον κ Τζαβαρα τo χέρι αυτών των άνανδρων είναι προφανές ότι δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη αλλά η καθημερινή ποιότητα της πολιτικής ζωής και του δημόσιου βίου που συνεχώς ξεπέφτει και χάνει σε αξία και αρχές.



Επίσης αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για αύριο παρουσίαση του νέου επικοινωνιακού επιτελείου της ΝΔ λόγω της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι αρχές εξετάζουν αυτή τη στιγμή όλα τα ενδεχόμενα.

«Τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου » δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β.Αλεξανδρής που έσπευσε μαζί με άλλους δικηγόρους , συγγενείς και φίλους του Μ. Ζαφειρόπουλου , έξω από το γραφείο του στον οδό Ασκληπιού.

Οι δικηγόροι και οι συγγενείς προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιά ήταν τα κίνητρα των κουκουλοφόρων εκτελεστών που μπήκαν στο δικηγορικό γραφείο μετά τις 7 το απόγευμα και δολοφόνησαν τον Μ.Ζαφειρόπουλο.

Σημειώνεται πως τις έρευνες έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής αλλά έχει ενημερωθεί και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία κλιμάκιο της οποίας συμμετέχει στις έρευνες.

"Η μαφιόζικη δολοφονία του δικηγόρου Ζαφειρόπουλου στην καρδιά της Αθήνας μας θλίβει και μας ανησυχεί. Η Ελλάδα δεν θα γίνει έρμαιο συμμοριών" αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε επίσης τα βαθύτατα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

"Η στυγερή και άνανδρη δολοφονία του δικηγόρου και εκλεκτού νομικού Μιχάλη Ζαφειρόπουλου προκαλεί αποτροπιασμό και βαθιά θλίψη. Απευθύνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του", δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για την δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

«Είναι ένα βαρύ πλήγμα για τη δικηγορία και τη Δικαιοσύνη. Είναι όμως κι ένα ακόμη σύμπτωμα της βαθιάς κοινωνικής παθογένειας που βιώνει η χώρα.

Η μαφιόζικη επίθεση καταδεικνύει δυστυχώς με τον πιο μελανό τρόπο το έλλειμμα ασφάλειας που νιώθει κάθε πολίτης ακόμη και μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση πρέπει -επιτέλους- να αναλάβει τις ευθύνες της για το διάχυτο αίσθημα ανομίας και ανασφάλειας που εντείνεται κι απλώνεται παντού γύρω μας» αναφέρει η κα. Γεννηματά.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της εν ψυχρώ δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη ενέργεια σε βάρος του συναδέλφου του και μάλιστα εν ώρα εργασίας. Ο κ. Κοντονής εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Υπογραμμίζεται επίσης πως οι δικηγόροι θα απέχουν των καθηκόντων τους από αύριο μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή. Στην τοποθέτησή του ο Δικηγορικός Σύλλογος αναφέρει: 

"Ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του αγαπημένου συναδέλφου μας Μιχάλη Ε. Ζαφειρόπουλου αλλά και ως ελάχιστη αντίδραση κατά της τυφλής δολοφονικής βίας στους ασκούντες το δικηγορικό λειτούργημα απέχουμε των καθηκόντων μας από αύριο Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή 20 Οκτωβρίου. Θεωρούμε αυτονόητη τη συμπαράσταση του δικαστικού σώματος και των δικαστικών υπαλλήλων".

Πηγή: skai.gr