Κλείσιμο

Ύποπτες & επιλεκτικές ματαιώσεις πλειστηριασμών καταγγέλλουν συμβολαιγράφοι

Για ύποπτες και επιλεκτικές ματαιώσεις πλειστηριασμών για ακίνητα μεγάλης αξίας λόγω των κινητοποιήσεων των αυτοαποκαλούμενων συλλογικοτήτων έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Ρούσκας.

Τόνισε πως πρέπει να προστατεύουν οι αδύναμοι αλλά όχι οι στρατηγικοί κακοπληρωτές, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι συμβολαιογράφοι δέχονται επιθέσεις, και μάλιστα πολλές φορές παρουσία αστυνομικών.

Ο κ. Ρούσκας έκανε μάλιστα γνωστό ότι σε ερώτησή τους γιατί δεν υπάρχει αστυνομική παρέμβαση στις επιθέσεις εναντίον συμβολαιογράφων, έλαβαν την απάντηση ότι η αστυνομία έχει εντολές να μην εκτραχύνονται οι καταστάσεις. Τόνισε πως το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος.

Παράλληλα έκρινε θετικά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι παγώνουν οι πλειστηριασμοί για ακίνητα φυσικών προσώπων που έχουν εμπορική αξία έως 300.000 ευρώ.

Διερωτήθηκε όμως τι θα γίνει με όσους χρωστούν εκατομμύρια και όταν έρθει η ώρα να βγουν τα ακίνητά τους σε πλειστηριασμό η διαδικασία ματαιώνεται.

Όπως εξήγησε, όλο το διάστημα αφού αρχίσει η διαδικασία του πλειστηριασμού, αλλά πριν φτάσει η κρίσιμη ημερομηνία, οι ιδιοκτήτες συνεχίζουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο του ακινήτου, επιβαρύνοντάς το με επιπλέον χρέη.

Αυτό τη δυνατότητα, είπε ο κ. Ρούσκας, δεν την έχουν οι άνθρωποι που βρίσκονται σε πραγματική οικονομική ανάγκη, αλλά οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που θα χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο.
Πηγή: skai.gr