Πουλούσαν «μαϊμού» υποδήματα από ψεύτικα προφίλ

Επιτήδειοι αναρτούσαν παραπλανητικές αγγελίες πώλησης επώνυμων υποδημάτων σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης σε δελεαστικές τιμές και μέσω αντικαταβολής έστελναν στους αγοραστές απομιμήσεις ευτελούς αξίας.

Για την κατ’ επάγγελμα απάτη σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 4 ατόμων που εκτιμάται ότι κατάφεραν να εξαπατήσουν περισσότερα από 1.300 άτομα, αποκομίζοντας κέρδη άνω των 100.000 ευρώ.

Η έρευνα είχε ως αποτέλεσμα την ταυτοποίηση 4 Ελλήνων πίσω από την απάτη ηλικίας 62, 43, 39 και 34 ετών αντίστοιχα.

Οι δράστες διαχειρίζονταν συνολικά 7 προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την ανάρτηση των παραπλανητικών τους αγγελιών, που συνόδευαν με φωτογραφίες επώνυμων υποδημάτων, στη θέση των οποίων έστελναν τις απομιμήσεις με αντικαταβολή κατά την παραλαβή τους.

Τα παραπάνω άτομα παρουσιάζονταν ως ιδιοκτήτες εταιρειών εμπορίας υποδημάτων είτε με έδρα στη Βουλγαρία και παράρτημα στην Αττική, αλλά όπως διαπιστώθηκε δεν υφίστανται οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα στις δηλωμένες διευθύνσεις.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών, ενώ ενήμερες είναι και οι συναρμόδιες οικονομικές Υπηρεσίες.

Πηγή: skai.gr