Κλείσιμο

Μουζάλας: Θα προστατέψουμε όλους τους ανθρώπους, Έλληνες ή μετανάστες

«Η κυβέρνηση θα προστατέψει όλους τους ανθρώπους, είτε είναι Έλληνες, είτε μετανάστες» επισήμανε την Τρίτη ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, επισκεπτόμενος τον Ασφάκ Μαχμούτ, θύμα της επίθεσης στον Ασπρόπυργο το Σάββατο. Τη Δευτέρα, ο κ. Μουζάλας πήγε στο νοσοκομείο Αγία Όλγα στη Νέα Ιωνία όπου νοσηλεύεται ο Ουσμάν Μοχάμεντ, επίσης θύμα επίθεσης το Σάββατο το βράδυ στη Λαμπρινή στα Πατήσια.

Ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για «φασιστικές, στημένες, οργανωμένες ενέργειες με ρατσιστικά κίνητρα» που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στο θάνατο τους δυο ανθρώπους, «μόνο και μόνο επειδή δεν είναι Έλληνες, αλλά εργάζονται στη χώρα και κατάγονται από το Πακιστάν».

«Όλη η κοινωνία της Ελλάδας πρέπει να δει αυτές τις εικόνες, για να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει. Ας γίνουν ο Ασφάκ και ο Ουσμάν η ευκαιρία να σταματήσει αυτή η κατάσταση», πρόσθεσε ο υπουργός.

Ο αντιρατσιστικός νόμος υπάρχει και πρέπει να εφαρμόζεται, τόνισε ο κ. Μουζάλας, ώστε να μην φοβούνται να καταγγείλουν επιθέσεις, ακόμα και οι άνθρωποι που δεν έχουν χαρτιά. «Η κυβέρνηση θα προστατέψει όλους τους ανθρώπους, είτε είναι Έλληνες, είτε μετανάστες, και η αστυνομία οφείλει να βρει τους δράστες. Δουλειά, όμως του ελληνικού λαού είναι να αποδοκιμάσει και να εμποδίσει τέτοιες ρατσιστικές δολοφονικές ενέργειες. Το ίδιο, όπως θα έκαναν αν χτυπούσαν Έλληνες στη Νέα Υόρκη, τη Μελβούρνη ή οπουδήποτε», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαχμούτ περιέγραψε πως στην περιοχή της Γκορυτσάς Ασπροπύργου δρουν περίπου 35-40 άτομα, που εδώ και ένα χρόνο έχουν συμμετάσχει σε τουλάχιστον 70 επιθέσεις εναντίον μεταναστών εργατών. Μετά από κάθε χτύπημα, απειλούν τα θύματα, «αν κάνετε μήνυση, θα δείτε τι θα πάθετε». Σε ορισμένα περιστατικά, που οι μετανάστες προχώρησαν σε μηνυτήρια αναφορά στην αστυνομία, κάποιοι από τα παραπάνω άτομα πήγαιναν στα σπίτια των καταγγελλόντων και, είτε έβαζαν φωτιά, είτε τους έσπαζαν τα αυτοκίνητα, είτε προέβαιναν σε παρόμοιες πράξεις εκφοβισμού, ανέφερε ο κ. Μαχμούτ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, τα παραπάνω οδηγούν στην υποψία πως αστυνομικοί από το τοπικό τμήμα στηρίζουν και καλύπτουν τους δράστες.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ