Κόρινθος: Σκύλος της αστυνομίας ξετρύπωσε 15,7 κιλά ηρωίνης από τηλεόραση

Στη σύλληψη ενός 47χρονου Έλληνα προχώρησε η Δίωξη Ναρκωτικών στην Πάτρα, την Τρίτη, για μεταφορά 15,7 κιλών ηρωίνης. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ο 47χρονος είχε κρύψει τα ναρκωτικά, εκτιμώμενης αξίας 190.000 ευρώ, μέσα σε μία τηλεόραση. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον άνδρα να κινείται με αυτοκίνητο στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών και τον ακολούθησαν «διακριτικά» για να μην τους αντιληφθεί.

Στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων, το αυτοκίνητο του δράστη ακινητοποιήθηκε με τη συνδρομή της Τροχαίας Κορίνθου και με τη βοήθεια αστυνομικού σκύλου, εντοπίστηκαν οι τριάντα συσκευασίες με ηρωίνη μέσα στην τηλεόραση.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 47χρονος είχε προμηθευτεί την ηρωίνη από περιοχή της Αττικής, και σκόπευε να τη μεταφέρει στην Κορινθία και την Αχαΐα.




Ο δράστης είχε και στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές τόσο για υποθέσεις ναρκωτικών όσο και άλλων αδικημάτων.

Το αυτοκίνητο είχε νοικιαστεί από εταιρεία με έδρα στην Αττική.

Στη συνέντευξη τύπου, ο διευθυντής της αστυνομίας Αχαΐας, Ταξίαρχος Νικόλαος Κοτρωνιάς, έκανε λόγω για ένα «δυνατό πλήγμα» στο οργανωμένο έγκλημα και στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, εκτός από τις σημαντικές ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, τους τελευταίους μήνες έχουν κατασχεθεί από την υπηρεσία περισσότερα από 100 κιλά κάνναβης και 850 δενδρύλλια της ίδιας ουσίας, πριν καταλήξουν στις γειτονιές των πόλεων ενώ παράλληλα συνελήφθησαν οι διακινητές και οι καλλιεργητές αντίστοιχα.

Πηγή: skai.gr