Στις 11 η συνέντευξη Τύπου για την απελευθέρωση Λεμπιδάκη

Σήμερα στις 11 το πρωί στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων πρόκειται να παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου για την λεπτομέρειες της επιχείρησης και τις περαιτέρω έρευνες, παρουσία του αρχηγού της αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα.

Την ίδια ώρα, στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα μπορούν δημοσιογράφοι να υποβάλλουν ερωτήσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες και στην Αθήνα προκειμένου να εντοπιστούν και άλλα άτομα που συμμετείχαν στην απαγωγή.

Οι 8 φερόμενοι απαγωγείς που πέρασαν χθες το κατώφλι της εισαγγελίας ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το ερχόμενο Σάββατο. Αύριο θα απολογηθεί ο 40χρονος που συνελήφθη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης στη σοφίτα όπου κρατούταν ο Λεμπιδάκης.

Ελεύθερη, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε, η 16χρονη που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία. Ο εισαγγελέας τις απήγγειλε κατηγορίες για άμεση συνέργεια στην απαγωγή και άμεση συνέργεια σε απόπειρα εκβιασμού για λήψη λύτρων.

Εν τω μεταξύ, στην οικία του Μιχάλη Λεμπιδάκη βρέθηκε χθες ο αρχηγός της αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας μαζι με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Κρήτης, Κωνσταντινο Λαγουδάκη, προκειμένου να μιλήσουν κατ' ιδίαν με τον επιχειρηματία, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση ομηρίας για σχεδόν έξι μήνες από τους απαγωγείς του.

Ο κ. Λεμπιδάκης, βρέθηκε χθες στην έδρα της επιχείρησής του και συνομιλησε με εργαζόμενους
«Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, όμορφα, ευτυχισμένος. Είναι σαν να γεννήθηκα ξανά», ήταν τα πρώτα του λόγια. Είμαι ανυπόμονος να αρχίσω ξανά την δημιουργική μου εργασία. Η αστυνομία έκανε ένα πραγματικό άθλο. Ήταν κάτι που δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορούσε να γίνει, τους ευχαριστώ» ανεφερε σε δηλωσεις του.

Πηγή: skai.gr