Κλείσιμο

Ροδόπη: Θύμα λύκων ή τσακαλιών η νεκρή Βρετανίδα

Η Βρετανίδα που έχασε τη ζωή της στη Μαρώνεια Ροδόπης όταν, όπως πιστεύεται, της επιτέθηκε μία αγέλη σκυλιών, ενδέχεται τελικά να έπεσε θύμα λύκων.

Η εξαφάνιση της 62χρονης Σίλιας Χόλινγκγουόρθ, από το Μπράντφορντ του Γουίλτσαϊρ, δηλώθηκε από τους συγγενείς της στις ελληνικές αρχές, την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα. Χολινγκγουόρθ προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους συγγενείς της μετά την επίθεση αλλά το σήμα χάθηκε μαζί με τα ίχνη της. 

Η σορός της γυναίκας βρέθηκε το Σάββατο, με εμφανή σημάδια επίθεσης από άγρια ζώα, τσακάλια ή ακόμα και λύκους, εκτιμά ο ιατροδικαστής Νικόλαος Κιφινίδης.

Μπορεί τα αδέσποτα σκυλιά να ξεπερνούν, συνολικά, το ένα εκατομμύριο στην Ελλάδα (σύμφωνα με οργανώσεις για την προστασία των ζώων) αλλά ελάχιστα παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά και σε εκείνη την περιοχή είναι συχνή η εμφάνιση λύκων.

Η Σίλια Χολινγκγουόρθ εργαζόταν ως συντονίστρια στο πανεπιστήμιο του Μπρίστολ και τον τελευταίο καιρό αφιέρωνε πολύ χρόνο και χρήματα στην υποστήριξη των Σύρων προσφύγων.
Πηγή: skai.gr