Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες κατά της απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών για την σύσταση νέων σταθμών διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Ζητούν μερική αναστολή και ακύρωση της απόφασης, η οποία προβλέπει την λειτουργία σταθμού διοδίων στην Παμβώτιδα Δροσοχώριου Ιωαννίνων, και πλευρικών σταθμών διοδίων στο Αρδάνιο Αλεξανδρούπολης και στην Μέστη Αλεξανδρούπολης.

Οι προσφεύγοντες υπογραμμίζουν ότι η επιβολή των πολλαπλών διοδίων για τις μετακινήσεις τους εντός και εκτός των περιφερειών τους, τους προκαλεί ανεπανόρθωτη οικονομική βλάβη, ενώ παραβιάζονται συνταγματικές διατάξεις, η Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Στην προσφυγή συμμετέχουν η Περιφέρεια Ηπείρου, οι Δήμοι Μετσόβου, Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, το Επιμελητήριο Έβρου, ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Θράκης, η Ένωση Ξενοδόχων Μετσόβου, δικηγόροι, επιχειρηματίες οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς, όπως είναι της κτηνοτροφίας, της τυροκομίας, της μεταφοράς απορριμμάτων, ιδιοκτήτες φορτηγών TIR ψυγείων, και άλλοι.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ