Ολονύχτια θα είναι η μάχη με τις φλόγες έξω από τη Μάκιστο της Ηλείας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δίνει η Πυροσβεστική έξω από το χωριό Μάκιστος στην Ηλεία.

Από τις 20:00 το βράδυ η εικόνα είναι λίγο καλύτερη σε σχέση με το απόγευμα, όταν απειλήθηκαν σπίτια, όμως το μέτωπο εξακολουθεί να μαίνεται κοντά στον οικισμό. Ένα ακατοίκητο σπίτι υπέστη ζημιές.

Για καλύτερη εικόνα έκανε λόγο, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος. Τόνισε ωστόσο ότι «χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες».

Στην περιοχή επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 31 οχήματα και 20μελές πεζοπόρο τμήμα. Βοήθεια προσφέρουν και επτά δημοτικά οχήματα. Νωρίτερα επιχειρούσαν και επτά εναέρια μέσα, αλλά έχουν αποσυρθεί λόγω σκότους.

Από το χωριό έχουν αποχωρίσει ορισμένοι ηλικιωμένοι και παιδιά, όμως το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων έχουν παραμείνει στις εστίες τους.

Το θετικό είναι ότι οι άνεμοι, που νωρίτερα ήταν ισχυροί, έχουν κοπάσει από νωρίς το βράδυ, βοηθώντας στο έργο της κατάσβεσης.

Υπενθυμίζεται ότι η Μάκιστος είχε χτυπηθεί από τις καταστροφικές φωτιές του 2007.

Στην Ηλεία έχουν εκδηλωθεί δύο ακόμα φωτιές, στις περιοχές Αγραπιδοχώρι και Κακοτάρι, όμως η Πυροσβεστική αναφέρει ότι δίνουν καλή εικόνα και δεν υφίσταται κίνδυνος για κατοικημένες ζώνες.

Η μοναδική άλλη ανησυχητική φωτιά στην επικράτεια μαίνεται σε δασική έκταση στην περιοχή Βασιλική του νομού Τρικάλων, κοντά στο χωριό, το οποίο όμως δεν απειλείται άμεσα.

Επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, και τρεις ομάδες πεζοπόρο.
Πηγή: skai.gr