Εορτασμός των Θεοφανίων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνια στο κέντρο της Ορθοδοξίας. Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και προεξάρχοντος του αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου έγινε η τελετή στην Ακτή Μιαούλη του Πειραιά.

Ο κ. Παπούλιας ευχήθηκε ειρήνη και καλύτερες ημέρες για όλους τους λαούς.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, παρέστη στον αγιασμό των υδάτων στη Ραφήνα, ο οποίος τελέστηκε από τον μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο.

Ο κ. Καραμανλής προέτρεψε τους γονείς να ασχολούνται με τα παιδιά τους και να σκύβουν στα προβλήματά τους.

Παρουσία της προέδρου της Βουλής, των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Παιδείας και του δημάρχου Αθηναίων έγινε ο αγιασμός στην πλατεία Δεξαμενής.

Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι στους άμεσους στόχους του είναι η διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, γιατί -όπως είπε- βρισκόμαστε στο "κόκκινο".

Δεν χαριζόμαστε σε κανένα, ήταν η απάντηση του υπουργού Άμυνας όταν ρωτήθηκε για τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών απαλλαγής από το στρατό.

Στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης, στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου η δοξολογία και η ρίψη του σταυρού στον Κεράτιο κόλπο τελέστηκαν χωρίς επεισόδια αφού τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια.

Στη Σμύρνη, πάντως, ο Νομάρχης δεν επέτρεψε στους Έλληνες να πραγματοποιήσουν την τελετή αγιασμού των υδάτων στο λιμάνι της πόλης, απορρίπτοντας αίτημα που κατέθεσε προφορικά ο έλληνας πρόξενος.

Ωστόσο, ο πατέρας Κύριλλος τέλεσε τη λειτουργία στο ναό της Αγίας Φωτεινής παρουσία εκατοντάδων ελλήνων κι ο αγιασμός έγινε σε κολυμπήθρα στο προαύλιο του ναού.

Πηγή: skai.gr