Σε ένα χρόνο φυλακή, με αναστολή, καταδικάστηκε βασανιστής σκύλου

Σε φυλάκιση ενός έτους με τριετή αναστολή και πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας ένας συνταξιούχος που είχε μετατρέψει το σπίτι του σε κολαστήριο ζώων.

Ο άνδρας καταδικάστηκε για τη φριχτή κακοποίηση ενός σκυλιού, αν και όπως καταγγέλλει το Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης Αλιβερίου, που έφερε το θέμα στη δημοσιότητα, στο διαμέρισμα στην οδό Σπευσίππου στο Κολωνάκι έχουν βασανιστεί πολλά ζώα.

Το Σωματείο διαπίστωσε πως το σκυλί ζούσε έγκλειστο, υπό άθλιες συνθήκες μαζί με αλλά ζώα, υποχρεωμένο να ζει μέσα στα ίδια του τα κόπρανα.

Η ταμίας του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης Αλιβερίου Ζωή Μπακέλα δήλωσε στην ιστοσελίδα zoosos ότι η δυσωδία ήταν τόσο έντονη που ακόμη και οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν να πραγματοποιήσουν τον έλεγχο, μετά την καταγγελία.

Όπως είπε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου, Δημήτρης Κώττης, μέσα στο σπίτι υπήρχαν δύο φίδια και μία αράχνη.

Ο συνταξιούχος καταδικάστηκε επίσης στην αφαίρεση της επιμέλειας του ζώου, το οποίο επέστρεψε στο φιλοζωικό σωματείο Κύμης μετά τη δικαστική απόφαση, με την υγεία του ζώου να είναι βεβαρημένη.


Πηγή: skai.gr - Δημήτρης Δαμιανός