Η Eldorado Gold ανέβαλε το καθεστώς συντήρησης για την Κασσάνδρα Χαλκιδικής

Η Eldorado Gold αποφάσισε να αναβάλει προσωρινά το καθεστώς συντήρησης και περιορισμού των δραστηριοτήτων της στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, όπως γνωστοποίηση ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Τζορτζ Μπερνς.

Στις 11 Σεπτεμβρίου η Eldorado είχε ανακοινώσει πως θα παγώσει το επενδυτικό της πλάνο, παύοντας εργαζομένους και λύνοντας τις συμφωνίες της με εργολάβους. Ωστόσο με τη νέα της απόφαση,  κανένας από τους υπαλλήλους δεν θα χάσει, για την ώρα, τη δουλειά του.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, η καναδική εταιρία τόνισε ότι μετά την παραλαβή των απαιτούμενων αδειών και την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να συνεργαστεί μαζί της σε εποικοδομητικές συζητήσεις, η εταιρεία θα είναι σε θέση να επανεκτιμήσει τις επενδυτικές επιλογές της στην Ελλάδα.

Σημειώνεται πάντως ότι κορυφαία στελέχη της Eldorado έχουν επανειλημμένως κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι επί μήνες δεν τους ενημερώνει επισήμως για τη διαιτησία, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι πρόκειται για διαδικασία που στη χώρα μας απαιτεί τουλάχιστον ένα έτος για να ολοκληρωθεί.

Επιπλέον η Eldorado Gold προειδοποιεί πως θα προβεί σε κάθε νόμιμη νομική δράση, σε περίπτωση που ο διάλογος με την κυβέρνηση αποτύχει.
Πηγή: skai.gr