Εντείνεται η ανησυχία για την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό

Εντείνεται η ανησυχία για τις επιπτώσεις της οικολογικής καταστροφής από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό.

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο, το υπουργείο Υγείας απαγόρευσε την κολύμβηση από την ακτή κοντά στη σχολή Ναυτικών Δοκίμων μέχρι και την παραλία της Φρεαττύδας, στα «Βοτσαλάκια» καθώς και σε όλες τις ακτές των Δήμων Αλίμου, Παλαιού Φαλήρου, Ελληνικού- Αργυρούπολης και Γλυφάδας.

Στη Σαλαμίνα η κολύμβηση απαγορεύεται από τον όρμο Λιμνιώνα, μέχρι την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Έκκληση να σταλούν περισσότερες δυνάμεις που θα βοηθήσουν στον καθαρισμό της Σαλαμίνας απηύθυνε η δήμαρχος του νησιού Ισιδώρα Νάνου Παπαθανασίου.

Προειδοποίησε ότι αν βρέξει, το μαζούτ που βρίσκεται στα βράχια θα πέσει στη θάλασσα και τόνισε πως οι άνθρωποι που μένουν στις πληγείσες περιοχές έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους και να κλείσουν τα μαγαζιά τους.

Το πρώτο κύμα των επιπτώσεων στην τουριστική αγορά άρχισε να γίνεται εμφανές καθώς παρατηρούνται πρόωρες αποχωρήσεις τουριστών, ακυρώσεις υφιστάμενων κρατήσεων καθώς και πάγωμα νέων κρατήσεων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής και Αργοσαρωνικού, Αλέξανδρος Βασιλικός, δήλωσε στην Καθημερινή ότι «έχει επηρεαστεί η δραστηριότητα, τουλάχιστον, 50 ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργούν κατά μήκος του παραλιακού μετώπου».

Την αποστολή εξειδικευμένης ομάδας από το Λιμάνι του Ρότερνταμ, που θα βοηθήσει στην απορρύπανση του Αργοσαρωνικού ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Ολλανδικής πόλης σε συνάντηση που είχε χθες με τον Γιώργο Καμίνη στην Αθήνα.

Ο Δήμαρχος του Ρότερνταμ είπε ότι έχει ζητήσει από την ολλανδική κυβέρνηση και το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας του την παροχή τεχνικής βοήθειας.
Πηγή: skai.gr