Αναβλήθηκε επ' αόριστον η κρίσιμη συνεδρίαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό

Αναβλήθηκε επ' αόριστον η κρίσιμη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για την επένδυση στο Ελληνικό που ήταν αρχικά προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης. 

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη του ΚΑΣ καλούνται να γνωμοδοτήσουν επί του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του ακινήτου, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, αλλά και επί του αιτήματος αρχαιολόγων, οι οποίοι ζητούν να κηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος περίπου το ένα τρίτο της έκτασης.

Το συμβούλιο δεν κατέληξε σε γνωμοδότηση στην προηγούμενη συνεδρίαση του, η οποία διεκόπη στις 2 τα ξημερώματα την περασμένη Τρίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα μέλη του ΚΑΣ πρότειναν να κηρυχθεί η έκταση αρχαιολογική.

Το πρωϊ της Τετάρτης θα συνεδριάσει η Τεχνική Επιτροπή Αντιρρήσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία θα εξετάσει όλες τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί κατά της απόφασης του Δασαρχείου Πειραιά, που χαρακτήρισε δασική έκταση 37 στρέμματα στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η συνεδρίαση είναι μυστική και η απόφαση της Επιτροπής Αντιρρήσεων θα εκδοθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα, αφού προηγηθεί αυτοψία των μελών στην επίδικη έκταση.

Εκτός από το ΤΑΙΠΕΔ και την Ελληνικόν Α.Ε., ενστάσεις κατά της απόφασης του Δασαρχείου Πειραιά έχουν υποβάλει κάτοικοι της περιοχής που τάσσονται κατά της επένδυσης, οι οποίοι υποστηρίζουν πως η δασική έκταση είναι πολλαπλάσια.

Στην απόφαση της Επιτροπής Αντιρρήσεων δύναται να ασκηθεί αίτηση ακύρωσης στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά.

Πηγή: Αχιλλέας Τόπας