Πάτρα: Την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ στη Δημόσια Διοίκηση ζητά η ΝΔ

Την παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στη σχολή Δημόσιας Διοίκησης του πανεπιστημίου Πατρών, όπου διαπιστώθηκε μαζική αντιγραφή και ακολούθησε «ντόμινο» αντιδράσεων, ζητούν τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Τον Ιούνιο, εκατόν έξι φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, είχαν καταθέσει την ίδια ακριβώς, πανομοιότυπη εργασία, στο μάθημα «Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα».

Όταν η αντιγραφή έγινε αντιληπτή, η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους φοιτητές αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Στη συνέλευση των φοιτητών που ακολούθησε, η κομματική νεολαία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησε την άρση της ποινής, τονίζοντας πως «σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών».

Η ΠΑΣΠ, από την πλευρά της καταδικάζει, με σημερινή ανακοίνωσή της, την αντιγραφή και κάνει λόγο για διαστρέβλωση των θέσεών της, απαντώντας στις πηγές που την ήθελαν να έχει τηρήσει παρόμοια στάση. .

Πηγές προσκείμενες στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μεταφέρουν ότι η παράταξη ζήτησε οι φοιτητές που είχαν πιαστεί να αντιγράφουν, να αποκλειστούν μόνο από το συγκεκριμένο μάθημα και όχι από όλα.

Καταδίκη από τη Νέα Δημοκρατία


«Από την πρώτη στιγμή, τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, όσο και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής. Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία απαιτεί τον σεβασμό των κανονισμών από όλους, χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές», διευκρινίζει σε σχετική ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία. 
Πηγή: skai.gr