Κλείσιμο

Στο αρχείο τέθηκε η έρευνα για τους σεισμολόγους

Στο αρχείο τέθηκε από την Εισαγγελία Εφετών η έρευνα για τους σεισμολόγους που, σύμφωνα με τις καταγγελίες του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, προχώρησαν, με δηλώσεις τους σε ΜΜΕ τον περασμένο Ιούνιο, σε «ατεκμηρίωτες εκτιμήσεις» για επικείμενο μεγαλύτερο σεισμό στη Λέσβο, «προκαλώντας αναστάτωση και πανικό στους κατοίκους του νησιού».

Η εισαγγελέας που διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, αφού μελέτησε τις δηλώσεις των σεισμολόγων αμέσως μετά το σεισμό της 12ης Ιουνίου, τις εξηγήσεις που οι ίδιοι έδωσαν αλλά και το αποδεικτικό υλικό της έρευνας, κατέληξε ότι δεν προκύπτουν σε βάρος τους ενδείξεις ότι τέλεσαν το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι σεισμολόγοι εξέφρασαν με τις δηλώσεις τους την επιστημονική τους άποψη, χωρίς να έχουν δόλο να προκαλέσουν αναστάτωση και πανικό στους σεισμόπληκτους κατοίκους της Λέσβου.

Ο υπουργός Χρ.Σπίρτζης ήταν εκείνος που με επιστολή του στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είχε ζητήσει την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και τη διενέργεια έρευνας.

Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου