Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Πολιτισμού κατά της επένδυσης στο Ελληνικό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποιούν μελή του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, φορείς που είναι αντίθετοι στην επένδυση στο Ελληνικό και στελέχη της Λαϊκής Ενότητας.

Οι συγκεντρωμένοι ζητούν να εφαρμοστεί ο αρχαιολογικός νόμος και το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, που συνεδριάζει αυτή την ώρα, να κηρύξει αρχαιολογικό χώρο την αξιοποιήσιμη έκταση στο πρώην αεροδρόμιο.

Τα μέλη του ΚΑΣ καλούνται να γνωμοδοτήσουν επί του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπλασης του ακινήτου, που έχει υποβάλει ο επενδυτής, αλλά και επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Ανάπτυξη του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγ. Κοσμά».

Αισιόδοξος ότι η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα, και το επενδυτικό σχέδιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2018 εμφανίστηκε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ο Γιώργος Σταθάκης.

Επιχείρησε να υποβαθμίσει το ζήτημα, λέγοντας ότι νομίζει «πως θα ξεπεραστούν τα εμπόδια, και ότι ο χαρακτηρισμός ενός κομματιού ως αρχαιολογικού χώρου χώρος είναι συνήθης πρακτική». «Εγώ μένω Χανιά, είναι όλη η περιοχή αρχαιολογική», προσέθεσε.
Πηγή: skai.gr