Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Πλήθος κόσμου και εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών, έδωσαν το «παρών» στις εκδηλώσεις Μνήμης, που διοργάνωσε στον Χορτιάτη, ο δήμος. Το μήνυμα των εκδηλώσεων να μείνει ζωντανή η μνήμη και η ιστορία του Ολοκαυτώματος και να μπει στα σχολικά βιβλία.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε το Αρχιερατικό Μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε το Επιμνημόσυνο Αρχιερατικό Τρισάγιο στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, όπου χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη χαρακτήρισε το Ολοκαύτωμα ως την πράξη που σφράγισε το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

Αναφερόμενος στον επιτάφιο του Θουκυδίδη, ξεκίνησε τη δική του ομιλία ο καθηγητής διεθνών σχέσεων και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλλης.

«Είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς με το προσήκον μέτρο για γεγονότα που ακόμη και η αλήθεια δύσκολα γίνεται πιστευτή», σημείωσε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε σε αλήθειες που αφορούν το Ολοκαύτωμα.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κατάθεση στεφανιών από τους επισήμους. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το «Προσκλητήριο νεκρών», την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ