Κλείσιμο

Πάρος: «Ξεσφράγισαν» μπαρ που είχε κλείσει λόγω φοροδιαφυγής

Σωρεία φορολογικών παραβάσεων διαπίστωσαν κλιμάκια εφοριακών κατά τους ελέγχους που διενήργησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο νησί της Πάρου.

Μεταξύ των επιχειρήσεων που θα κληθούν να πληρώσουν τα ανάλογα πρόστιμα είναι και ένα πολύ γνωστό μπαρ στην περιοχή της Νάουσας, καθώς οι υπεύθυνοι του κέντρου δεν είχαν κόψει 36 αποδείξεις συνολικού ύψους 6.500 ευρώ.

Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην επιχείρηση τη Δευτέρα, οι αρμόδιες αρχές προχώρησαν και στο σφράγισμα της επιχείρησης για 48 ώρες όπως ακριβώς προβλέπει ο νόμος.

Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο, διαπιστώθηκε πως κάποιοι είχαν αφαιρέσει την κορδέλα σφράγισης του μπαρ, οπότε και οι ελεγκτές με τη συνοδεία ανδρών της αστυνομίας, επανατοποθέτησαν την κορδέλα μαζί με την ένδειξη «κλειστό λόγω φοροδιαφυγής».

Λίγη ώρα αργότερα οι ελεγκτές διαπίστωσαν εκ νέου αλλοίωση της κορδέλας σφράγισης από την οποία είχε σβηστεί η φράση «κλειστό λόγω φοροδιαφυγής».

Αν επιβεβαιωθεί πως πίσω από αυτές τις αλλοιώσεις βρίσκονται οι επιχειρηματίες ή κάποιοι από τους εργαζόμενους της επιχείρησης, τότε το μπαρ θα κλείσει για δέκα ημέρες.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περίπτωση ταβέρνας στη Μύκονο, όπου ελεγκτές διαπίστωσαν παράλειψη αποδείξεων σε 65 περιπτώσεις, συνολικού ποσού 24.000 ευρώ.

Η παράβαση έγινε γρήγορα αντιληπτή καθώς ο ιδιοκτήτης είχε πληρωθεί μέσω POS χωρίς ωστόσο να κόψει αντίστοιχα απόδειξη με την ταμειακή μηχανή.
Πηγή: skai.gr