Αυτοψία στα ύφαλα του «Blue Star Patmos» που προσάραξε στο λιμάνι της Ίου

Αυτοψία στα ύφαλα του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos», που προσάραξε χθες τα μεσάνυχτα σε ξέρα, στην είσοδο του λιμανιού της Ίου, με 205 επιβάτες και 87 άτομα πλήρωμα, θα πραγματοποιήσουν στις 12:30 το μεσημέρι ιδιώτες δύτες.

Στο πλοίο αναμένεται να μεταβούν επίσης στελέχη του Κλάδου Ελέγχου Επιθεώρησης Πλοίων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος αλλά και του παρακολουθούντος νηογνώμονα, προκειμένου να εκτιμήσουν επακριβώς τις ζημιές.

Το «Blue Star Patmos», παρουσίασε χθες στη δεξιά πλευρά ελεγχόμενη εισροή υδάτων, που σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, έχει σταματήσει.

Οι επιβάτες του πλοίου αλλά και 44 μέλη από το πλήρωμα, μετεπιβιβάστηκαν στο ταχύπλοο καταμαράν «Super Jet» και το τουριστικό σκάφος «Βασίλειος» και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Ίου.

Στο σημείο όπου το «Blue Star Patmos», έχει προσαράξει, αναμένεται να φθάσει και ρυμουλκό, προκειμένου, όταν ολοκληρωθεί η επιθεώρησή του από τους δύτες, να επιχειρηθεί η αποκόλλησή του.

Στην περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι 5 μποφόρ, ενώ στο σημείο βρίσκονται για λόγους ασφαλείας τρία πλωτά του Λιμενικού Σώματος.

Στο «Blue Star Patmos» που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Πειραιά, Σύρος, Πάρος, Νάξος, Ίος, Θήρα Ανάφη υπάρχουν επίσης 21 ΙΧ οχήματα και 12 φορτηγά.

Από το περιστατικό της προσάραξης του πλοίου δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί επιβατών, ούτε παρατηρήθηκε μέχρι στιγμής θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι ανωτέρω επιβάτες πρόκειται να προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ