Κλείσιμο

Ζάκυνθος: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες- Πυροσβέστης: Σήμερα τελειώνουμε

Μεγάλη προσπάθεια καταβάλλεται αυτή τη στιγμή για την οριοθέτηση της πυρκαγιάς έξω από το χωριό Μαριές στη Ζάκυνθο, με τα πύρινα μέτωπα πάντως να έχουν περιοριστεί, και τους ανέμους να έχουν κοπάσει αυτή τη στιγμή. Σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου στην περιοχή επιχειρούν 5 αεροπλάνα Καναντέρ, 4 ελικόπτερα, 3 μπουλντόζες του στρατού, καθώς και 150 πυροσβέστες με 53 οχήματα.

"Σήμερα πρέπει να τελειώσουμε, και θα τελειώσουμε με τη φωτιά" δήλωσε χαρακτηριστικά πυροσβέστης στον ΣΚΑΪ, με την πυροσβεστική να παραμείνει για 48ωρο σε επιφυλακή, ενώ προβλέπονται και περίπολοι. 

"Δεν θα είχαμε αυτή την εικόνα αν χθες είχαμε και τα μισά μέσα που επιχειρούν σήμερα" ανέφεραν πάντως κάτοικοι στον σταθμό μας. 



Σύμφωνα με αναφορές, η φωτιά, που κινείται προς το Εξωχώρι, έκαψε αποθήκη που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν μπει μέσα στο χωριό και βρίσκονται στις αυλές των πρώτων σπιτιών για να τα προστατέψουν. Αυτή τη στιγμή η φωτιά καίει πευκοδάσος και δεν απειλεί άμεσα το χωριό.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι εντείνονται υποψίες για εμπρησμούς, καθώς ενώ η φωτιά είχε αναχαιτιστεί βόρεια του χωριού Μαριές, ξαφνικά υπήρξαν τρεις εστίες ανατολικά χωρίς να υπάρχει εκεί, μέχρι εκείνη τη στιγμή, πρόβλημα.

Η πυροσβεστική τονίζει ότι στο νησί βρίσκεται και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο αριθμό πυρκαγιών.


Eικόνα από δορυφόρο 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει προσαχθεί ένας ύποπτος, ο οποίος ανακρίνεται στο αστυνομικό τμήμα. Πρόκειται για έναν νεύω που βρισκόταν με την μοτοσικλέτα του κοντά στο σημείο όπου μπήκαν οι φωτιές και άρθηκε να σταματήσει σε σήμα της αστυνομίας. Μαζί του ήταν 2 άτομα που κατάφεραν να διαφύγουν και αναζητούνται.

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά σε δύσβατο σημείο στο Μολύκρειο Ναυπακτίας. Η φωτιά δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Κατά το τελευταίο 24ωρο η πυροσβεστική αντιμετώπισε 47 δασικές πυρκαγιές, 45 αστικές πυρκαγιές και 25 παροχές βοηθείας.

Παρακαλείστε αν δείτε οπουδήποτε φωτιά να επικοινωνείτε με την πυροσβεστική στο 199.


Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για σήμερα σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.



Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ