Μάχη με τις φλόγες στις Μαριές Ζακύνθου

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής εξακολουθούν να δίνουν ιδιαίτερα δύσκολη μάχη ώστε να περιορίσουν τη φωτιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στην περιοχή της Αναφωνήτριας στη Ζάκυνθο και έλαβε μεγάλες διαστάσεις με κατεύθυνση κυρίως νότια προς το χωριό Μαριές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πύρινη λαίλαπα έκαψε σπίτι που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει μέσα στο χωριό και βρίσκονται στις αυλές των πρώτων σπιτιών για να τα προστατέψουν.

Στο χωριό βρίσκονται λεωφορεία του Δήμου Ζακύνθου για να απομακρύνουν τους κατοίκους σε περίπτωση που χρειαστεί.

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε πως ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν καταφέρει να αναχαιτίσουν το πιο επικίνδυνο μέτωπο προς ανατολικά και να οριοθετήσουν ένα μεγάλο μέρος του τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, τρεις νέες εστίες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου εκδηλώθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν νέα μέτωπα σε ιδιαίτερα πυκνή υψηλή δασική βλάστηση.

Οι δυνάμεις κατάσβεσης ενισχύθηκαν επιπλέον με 60 πυροσβέστες και 15 οχήματα από την ηπειρωτική Ελλάδα, ενώ, τονίζεται ότι με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος θα επιχειρήσει ο μέγιστος αριθμός διαθέσιμων εναερίων μέσων, για να αντιμετωπιστεί αυτή η δύσκολη πυρκαγιά.

Η Πυροσβεστική επισημαίνει ότι κατά τις μεσημβρινές ώρες από ελικόπτερο που επιχειρούσε κατάσβεση εθεάθησαν δυτικά του οικισμού των Μαριών δύο άτομα τα οποία επιχείρησαν να προκαλέσουν νέες εστίες πυρκαγιάς.

Στο νησί βρίσκεται ήδη κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, το οποίο ερευνά κάθε ενδεχόμενο για τα αίτια που προκάλεσαν αυτόν τον ασυνήθιστα μεγάλο, όπως επισημαίνει, αριθμό πυρκαγιών.
Στο νησί βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, για να ενισχύσει τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και το προανακριτικό έργο.

Πηγή: skai.gr