Ζάκυνθος: Εντοπίστηκαν ύποπτοι που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά στις Μαριές

Πλήρωμα ελικοπτέρου που πραγματοποιούσε κατάσβεση στις Μαριές εντόπισε δυο υπόπτους που προσπαθούσαν να βάλουν δυο νέες φωτιές. Πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις διεξάγουν έρευνες στην περιοχή για τον εντοπισμό τους.

Εν τω μεταξύ, το πιο ανησυχητικό μέτωπο στη Ζάκυνθο είναι, σύμφωνα με την πυροσβεστική, αυτό βορειοδυτικά του νησιού κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου, στο χωριό Αναφωνήτρια, ενώ εστίες φωτιάς υπάρχουν στις Βολίμες και κοντά στο χωριό Μαριές.

Η εικόνα της φωτιάς στο χωριό Αναφωνήτρια παραμένει ανησυχητική ενώ όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του ΣΚΑΪ στο χωριό Μαριές πριν από λίγο ξέσπασε νέα εστία φωτιάς στην περιοχή και γύρω από το χωριό υπάρχουν αναζωπυρώσεις. 

Ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ επιχειρούν περισσότερα από 50 πυροσβεστικά οχήματα.

Προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές και στόχος των πυροσβεστών είναι μέχρι το βράδυ να μην υπάρχουν ενεργά μέτωπα.

Οι κάτοικοι παρακαλούνται να μην μετακινούνται στο βόρειο κομμάτι του νησιού αν δεν υπάρχει σημαντικός λόγος.

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε πουρνάρια στο Μολύκρειο Ναυπακτίας. Η φωτιά δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα 1 πεζετέλ και 1 ελικόπτερο.







Πηγή: skai.gr