Αυξάνονται οι προπηλακισμοί ελεγκτών της ΑΑΔΕ: Τώρα (και) στο Ηράκλειο

Αυξάνονται και... πληθύνονται τα επεισόδια παρεμπόδισης φορολογικών ελέγχων στη χώρα, με τους ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο. Νέο κρούσμα σημειώθηκε τη Δευτέρα σε ταβέρνα στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ελεγκτές της ΑΑΔΕ απειλήθηκαν και προπηλακίστηκαν από τους υπεύθυνους της ταβέρνας όταν επιχείρησαν να κάνουν φορολογικό έλεγχο.

Οι ελεγκτές κατήγγειλαν το περιστατικό στην τοπική αστυνομική αρχή και συνοδεία περιπολικού επανήλθαν και διεξήγαγαν κανονικά τον έλεγχο. Μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου βεβαίωσαν το πρόστιμο και αποχώρησαν.

Με απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί από τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργο Πιτσιλή το κατάστημα θα σφραγισθεί από 5 μέρες έως και έναν μήνα, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Δραματική έκκληση στην Πολιτεία για να προστατέψει τους ελεγκτές απηύθυνε προ ημερών ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Εφοριακών Γιάννης Χατζησαλάτας μιλώντας στον ΣΚΑΪ με αφορμή προηγούμενο περιστατικό στο οποίο επιχειρηματίας φέρεται να πυροβόλησε κατά συναδέλφων του.

«Βιώνουμε καθημερινά τέτοια φαινόμενα βίας, δεχόμαστε προπηλακισμούς και απειλές σε καθημερινή βάση, έχουμε θέσει προ των ευθυνών της την πολιτική ηγεσία, η οποία απλώς κωφεύει (…) ας μη θρηνήσουμε θύματα, να υπάρξει μια κάλυψη και μια προστασία των ελεγκτών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζησαλάτας, περιγράφοντας με τα πιο μελανά χρώματα τις συνθήκες εργασίας των ελεγκτών της εφορίας.
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr