Έρευνα διέταξε η εισαγγελέας σχετικά με το ουκρανικό «τσιγαράδικο»

Έρευνα για δύο σοβαρά εγκλήματα διέταξε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά, εννέα μήνες μετά την ακινητοποίηση ουκρανικού πλοίου στην Παλαιοχώρα Χανίων, το οποίο φέρεται να μετέφερε εκατομμύρια πακέτα τσιγάρων, μεταξύ των οποίων και της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ.

Με έγγραφο της προς το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, η εισαγγελέας ζητά να διερευνηθεί αν έχουν τελεσθεί τα αδικήματα της λαθρεμπορίας και της εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσότερων αξιόποινων πράξεων, σχετικά με αποφυγή καταβολής φορών και δασμών.

Η εισαγγελέας ψάχνει στοιχειά από το GPS, εάν υπάρχει αντίγραφο του ημερολογίου της γέφυρας του πλοίου, εάν είχε γίνει επιθεώρηση, ποιος ήταν ο παραλήπτης του φορτιού και κυρίως να εξακριβωθεί από το τελωνείο Ξανθής με ποιο καθεστώς εξήχθησαν τα τσιγάρο από περιοχή που είναι στην αρμοδιότητά του.

Ζητά να εξετασθούν εξεταστούν οι τρεις αξιωματικοί του Λιμενικού που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης του πλοίου, και δίνει έμφαση στο γεγονός ότι δύο μέλη του πληρώματος βρέθηκαν τραυματισμένα.

Η εισαγγελέας ζητά να μάθει επίσης για ποιο λόγο το πλοίο ρυμουλκήθηκε έως τη Γαύδο, κι όχι σε πιο κοντινό λιμάνι.
Πηγή: skai.gr