Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο άνδρας που παρέσυρε & σκότωσε δύο νέους

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έως ότου πραγματοποιηθεί η δίκη του, αφέθηκε ο 20χρονος Γεωργιανός, που τα ξημερώματα της Πέμπτης παρέσυρε με το αυτοκίνητό του και σκότωσε δύο νέους, στον δρόμο μπροστά από το Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά.

Ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση και έχοντας την υποχρέωση να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Εναντίον του έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις, σε βαθμό πλημμελήματος, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών από αμέλεια και οδήγηση χωρίς νόμιμο δίπλωμα, καθώς κατέχει δίπλωμα οδήγησης που δεν αναγνωρίζεται στην ΕΕ.

Το δυστύχημα αυτό, μαζί με ένα άλλο τροχαίο στην Κρητή, στάθηκαν η αφορμή για την προσωπική παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη την Κυριακή. Στη συναισθηματικά φορτισμένη, έως οργισμένη, ανάρτηση του στο Facebook, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «στην Κρήτη πολλοί οδηγούν άθλια. Δεν ξέρω που οφείλεται αυτό. Αν είναι μαγκιά αφού έχεις κατεβάσει καμιά δεκαριά κούπες να βγεις στον δρόμο και να οδηγείς σαν τρελός». 
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr