Κοντά σε χωριά η μεγάλη φωτιά στη Ζαχάρω Ηλείας (live)

Σε μικρή απόσταση από τουλάχιστον δύο χωριά μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Ζαχάρω της Ήλείας, με τις εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής να ενισχύονται σημαντικά από τις 15:00 το απόγευμα.

Έχει ζητηθεί η εκκένωση του οικισμού Ροδινά, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι το μέτωπο είναι  καταστεί ανεξέλεγκτο, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι φλόγες βρίσκονται σε δύσβατη περιοχή, και δεν απειλούν άμεσα κατοικημένες περιοχές. Ο δήμαρχος όμως είπε στο σταθμό μας ότι το μέτωπο απειλεί τα χωριά Μίνθη και Κωστομέρα.

Ο φλόγες νωρίτερα κινούνταν προς τους οικισμούς χωριά Ροδινά και Αρήνη, με τον κ. Χρονόπουλο να σημειώνει ότι χτυπάνε την καμπάνα της εκκλησίας των Ροδινών ώστε να συγκεντρωθούν οι κάτοικοι στην κεντρική πλατεία.

Ένα πυροσβεστικό όχημα περικυκλώθηκε νωρίτερα από τις φλόγες, όμως τα εναέρια μέσα έκαναν ρίψεις νερού ώστε να δημιουργήσουν αντιπυρική ζώνη γύρω του και έτσι απεγκλωβίστηκε.

Η φλεγόμενη περιοχή είχε αναδασωθεί μετά τις μεγάλες φωτιές του 2007.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Ροδινά Ηλείας ενισχύθηκαν, και επιχειρούν συνολικά 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, 14 πεζοπόρο τμήμα, 5 αεροσκάφη Πεζετέλ, 3 Καναντέρ και 1 ελικόπτερο. 

Πυρκαγιά ξέσπασε εν τω μεταξύ και σε δασική έκταση στην περιοχή Καθαροβούνι Άρτας. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα και δύο Πεζετέλ.

Σε ύφεση και οριοθετημένη είναι η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα στα Λεγραινά Αττικής. Δεν απειλήθηκαν σπίτια.
Πηγή: skai.gr