Ελεύθερος αφέθηκε ο επιχειρηματίας που φέρεται να απείλησε εφοριακούς

Ελεύθερος αφέθηκε ο επιχειρηματίας που φέρεται να απείλησε εφοριακούς πυροβολώντας στον αέρα, μετά από έλεγχο στον οποία υποβλήθηκε η επιχείρηση που διατηρεί στην Αγριά Βόλου.

Η δίκη αναβλήθηκε για την Πέμπτη 31 Αυγούστου προκειμένου να διενεργηθεί η απαραίτητη βαλλιστική εξέταση στα όπλα που κατασχέθηκαν για τα οποία ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι έχει άδεια.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ουδέποτε απείλησε τους εφοριακούς. Πήρε μονό ένα σπαθί του που ήταν πάνω στο ψυγείο και το χτύπησε σε μια ταμπέλα έξω από το κατάστημά του.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι είχε πιει και ήταν αγανακτισμένος, καθώς πιστεύει ότι έχει στοχοποιηθεί η επιχείρησή του. «Από τις 26 Μαρτίου έχω υποβληθεί σε 20 ελέγχους, ενώ ακόμη και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου κλιμάκιο ελέγχου της Εφορίας Βόλου διενήργησε έλεγχο στο κατάστημά μου» δήλωσε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Εφοριακών Γιάννης Χατζησαλάτας έκανε λόγο για προπηλακισμούς και απειλές που δέχονται οι εφοριακοί σε καθημερινή βάση, επισημαίνοντας ότι έχουν θέσει προ των ευθυνών της την πολιτική ηγεσία, η οποία απλώς κωφεύει.

Την αυστηροποίηση του νομικού πλαισίου για την προστασία των ελεγκτών της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προαναγγέλλει την Παρασκευή του ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής με αφορμή το περιστατικό.  
Πηγή: skai.gr