Κλείσιμο

Καλύτερη εικόνα δίνει από το πρωί η φωτιά στην Κεφαλλονιά

Καλή εικόνα δίνει, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στην Κεφαλλονιά, ενώ υπάρχουν ελπίδες ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα οριοθετηθεί.

Η κυριότερη εστία εντοπίζεται κοντά στους οικισμούς Σιμωτάτα και Λουρδάτα όμως δεν απειλούνται άμεσα κατοικημένες ζώνες. Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η εστία κοντά στο χωριό Ρατζακλί.

Στην περιοχή των Σιμωτάτων επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα και 12μελές πεζοπόρο τμήμα, συνεπικουρούμενοι από 26 εθελοντές. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν ένα αεροσκάφος τύπου Πεζετέλ και ένα ελικόπτερο.

Οι άνεμοι έχουν σε μεγάλο βαθμό κοπάσει, γεγονός που συμβάλει στο έργο της κατάσβεσης.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον δήμαρχο Κεφαλλονιάς Αλέξανδρο Παρίση είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως δήλωσε ο ίδιος ο δήμαρχος στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για την εξέλιξη της πυρκαγιάς και για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Από την πλευρά του ο δήμαρχος αφού τον ενημέρωσε, τον ευχαρίστησε για το άμεσο ενδιαφέρον του.

Το βράδυ οι φλόγες έφτασαν ως τις αυλές σπιτιών στα χωρία Σιμωτάτα, Λουρδάτα και Βλαχάτα.

Ορισμένοι κάτοικοι και τουρίστες μετακινήθηκαν με λεωφορεία της πολιτικής προστασίας σε πιο ασφαλείς περιοχές, αν και η Πυροσβεστική αναφέρει ότι πρόλαβε το ενδεχόμενο μεγάλης εκκένωσης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης Παναγής Δρακουλόγκωνας εκανε λογο για σχεδιο εμπρησμού στα νησιά του Ιονίου.

Σχετικά με τις διακοπές ηλεκτροδότησης στο νησί, δήλωσε ότι κάηκαν πυλώνες της ΔΕΗ και τεχνικοί της επιχείρησης θα επιδιορθώσουν τη ζημιά μέσα στην ημέρα.
Πηγή: skai.gr