Ηλεία: Καθηλωμένα και τα τρία Καναντέρ την ώρα των πύρινων μετώπων

Eνημερωθείτε για τις πυρκαγιές 

Καθηλωμένα στη βάση της Ανδραβίδας παρέμειναν τη Δευτέρα και τα τρία Καναντέρ που υπάρχουν στη διάθεση των αρχών, την ώρα που μαίνονταν τα πύρινα μέτωπα στην Ηλεία. Αυτό τόνισε στον ΣΚΑΪ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, διευκρινίζοντας ότι επιχειρούσε μόνο ένα ελικόπτερο Έρικσον.

«Η βλάβη έχει
αποκατασταθεί στο ένα, βρίσκεται σε δοκιμαστική πτήση, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί η πτήση και να μαζέψει νερό, δυστυχώς θα έχει πέσει το σκοτάδι» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

«Είναι σύνηθες φαινόμενο τα καθηλωμένα αεροσκάφη, πρόκειται για απαρχαιωμένο στόλο, οφείλουμε σεβασμό στους πιλότους γι’ αυτό» τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ. Γεωργιόπουλος δήλωσε ότι η πυρκαγιά στην Ηλεία είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά υπάρχουν ακόμα διάσπαρτες εστίες. «Πρόκειται για ένα μεγάλο μέτωπο στην Ανάληψη, έχει ελαχιστοποιηθεί, αλλά δεν έχει εξαλείφει ο κίνδυνος για το χωριό, η φωτιά έχει διασπαρθεί σε διαφορά σημεία» διευκρίνισε.

«Ελεγχόμενο το μέτωπο νοτιοδυτικά της Ανάληψης, και άλλες δύο εστίες μια προς το Κρυονέρι και μια προς το Περιστέρι επίσης υπό έλεγχο» δήλωσε από την πλευρά του στον σταθμό μας ο δήμαρχος Αμαλιάδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος. «Τρία στα τρία Καναντέρ καθηλωμένα… Αν είχαν σηκωθεί τα Καναντέρ δεν θα αντιμετωπίζαμε τέτοια προβλήματα… Ήρθαν δύο Πετζετέλ από Τρίπολη, και άλλα δυο από την Καλαμάτα, αλλά ήρθαν μετά από 2,5 ώρες» τόνισε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Ο δήμαρχος Αμαλιάδας δήλωσε δε ότι η δημοτική αρχή υποχρηματοδοτείται σε σχέση με τις ανάγκες της παρά την καταστροφή του 2007.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γεωργιόπουλος τόνισε πως η φωτιά θα καίει όλο το βράδυ με το μέτωπο να παραμένει σταθερό. Στην περιοχή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως το πρωί έχουν λάβει διαβεβαιώσεις για επιχείρηση ενός ελικοπτέρου και ενός Canadair από την Ανδραβίδα το οποίο αργά το απόγευμα έκανε δοκιμαστικές πτήσεις. 

Υπογραμμίζεται πως και ο νομός Ηλείας έχει στείλει αίτημα προκειμένου να κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. 

Πηγή: skai.gr