Αντιδράσεις για τη νέα καμπάνα στον ιδιοκτήτη της καντίνας στο Γαϊδουρονήσι

Καυστικές αντιδράσεις προκάλεσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η νέα «καμπάνα» που επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη της καντίνας στο Γαϊδουρονήσι Κρήτης.

Λίγες μόνο ημέρες μετά τη διαπίστωση ότι κόβονταν ψεύτικες αποδείξεις στην καντίνα, και δεν είχε άδεια από το υγειονομικό, σε νέο έλεγχο οι ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρήκαν… επτά ανασφάλιστους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιοκτήτης έσπευσε μετά τον έλεγχο να ασφαλίσει τους εργαζόμενους, αλλά ο φάκελος απεστάλη από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στον ΕΦΚΑ για τον καταλογισμό προστίμου ύψους 73.500 ευρώ, 10.500 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Εννοείται βέβαια, ότι δεν υπάρχουν παραβάσεις μόνο στο Γαϊδουρονήσι:

- Στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη, σε καφέ- μπαρ στο οποίο είχε μπει «λουκέτο» το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, κλιμάκιο της ΑΑΔΕ ανακάλυψε το πρωί της Κυριακής ότι ο ιδιοκτήτης του είχε παραβιάσει τη σφραγίδα και το λειτουργούσε εκ νέου. Αυτόματα το 48ωρο «λουκέτο» μετατράπηκε σε κλείσιμο για 10 ημέρες.

- Στη Σάμο ιδιοκτήτρια εστιατορίου αντέδρασε επειδή κλιμάκιο της ΑΑΔΕ, παρουσία αστυνομικών, επέβαλε λουκέτο 48 ωρών για αποδείξεις που δεν έκοβε. Η ιδιοκτήτρια έσκισε το αυτοκόλλητο στην είσοδο αρνούμενη να δεχθεί το «λουκέτο». Η «καμπάνα» για την συμπεριφορά της αυτή ήταν να οδηγηθεί στο αυτόφωρο και το κατάστημα να κλείσει για 12 ημέρες!

- Λουκέτα για 2 ημέρες επέβαλαν επίσης οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ και σε κατάστημα γνωστής αλυσίδας φαστ-φουντ (λειτουργούσε ως franchise) στο Ηράκλειο στην Κρήτη, σε πολύ γνωστό σουβλατζίδικο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε beach bar στο Εράσμιο στην Ξάνθη, αλλά και σε καφέ- μπαρ στην Αχλαδερή στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Διαπιστώθηκε επίσης ότι δεν κοβόταν καμία απόδειξη στην καντίνα στο πλοίο που εκτελεί το δρομολόγιο Κεραμωτή- Θάσος και επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς δεν μπορεί, βάσει του νόμου, να μπει «λουκέτο».
Πηγή: skai.gr