«Άνοιξε» το μέτωπο της φωτιάς στα Κύθηρα – ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες θα δίνει η Πυροσβεστική με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει από τις 11:30 στα Κύθηρα, στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου, καθώς το μέτωπο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και έχει διευρυνθεί, με συνέπεια να προκαλεί έντονη ανησυχία.

Οι επίγειες δυνάμεις έχουν ενισχυθεί δύο φορές τις τελευταίες πέντε ώρες και πλέον στο νησί επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Τα εναέρια μέσα έχουν αποσυρθεί λόγω σκότους και αναμένεται να απογειωθούν εκ νέου με το πρώτο φως της ημέρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική έως τις 21:00 το βράδυ δεν απειλούνταν άμεσα κατοικημένες περιοχές, όμως ο δήμαρχος Ευστράτιος Χαρχαλάκης ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι για προληπτικούς λόγους ζητήθηκε η εκκένωση του οικισμού Κυπριωτιάνικα.

Οι εστίες είναι πολλές και υπάρχουν πολλές αναζωπυρώσεις, επισήμανε ο κ. Χαρχαλάκης.

Τα προβλήματα ηλεκτροδότησης έχουν αποκατασταθεί σε ένα τμήμα του νησιού, όμως σύμφωνα με τον δήμαρχο, χωρίς ρεύμα παραμένει το νότιο τμήμα.

Σε εξέλιξη είναι επίσης η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κούμανη Ηλείας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα από το μέτωπο είναι καλύτερη, όμως οι δυνάμεις θα μείνουν αμετάβλητες, στους 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 6μελές πεζοπόρο τμήμα.

Σε ύφεση είναι εν τω μεταξύ η μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε χθες στη Λέσβο. Οι πυροσβέστες έχουν οριοθετήσει το μέτωπο, όμως οι δυνάμεις δεν μειώνονται καθώς η περίμετρος είναι πολύ μεγάλη.
Πηγή: skai.gr