Εντός της ημέρας η απόφαση του Εφετείου για τον Ανδρέα Γεωργίου

Τις αμέσως επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία, που πρότεινε τη Δευτέρα ο Εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι παριστάμενοι στο ακροατήριο υποδέχθηκαν με θέρμη την απόφαση χειροκροτώντας και φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάς» και «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τις δικαστικές περιπέτειες του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ο ευρωβουλευτής του ΣΚΑΪ Κώστας Χρυσόγονος επισήμανε ότι «στα μνημόνια δεν μπήκαμε επειδή το έλλειμμα φούσκωσε από το 13,5% στο 15,5% το 2009 θα μπαίναμε ούτως ή άλλως... Προφανώς μπήκαμε στα μνημόνια επειδή η χώρα είχε χάσει το παραγωγικό της μοντέλο». 

Υπενθυμίζεται ότι η πολύκροτη υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αναπέμφθηκε στη δικαιοσύνη για επανεξέταση στις 19 Ιουλίου μετά την άσκηση αναίρεσης της απαλλαγής του, από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Ο κ. Γεωργίου είχε απαλλαγεί πρόσφατα, για δεύτερη φορά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, 

Η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου έκανε δεκτή αίτηση για αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο απηλλάγη ο Ανδρέας Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημόνια. Tυχόν καταδικαστική απόφαση αναμένεται να προκαλέσει τις αντιδράσεις των θεσμών. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει να καλύψει όλα τα δικαστικά έξοδα του κ. Γεωργίου.

Πηγή: skai.gr