ΕΛΣΤΑΤ: Την ενοχή Γεωργίου για παράβαση καθήκοντος πρότεινε ο εισαγγελέας

Την ενοχή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση, πλημμεληματικού βαθμού κατηγορία, πρότεινε τη Δευτέρα ο Εισαγγελέας Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται την Τρίτη το πρωί. 

Ως προς το θέμα της παράλληλης διατήρησης της θέσης του Ανδρέα Γεωργίου και στο ΔΝΤ ο εισαγγελέας επεσήμανε ενδεικτικά: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει να είναι μόνο τίμια, αλλά και να φαίνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας, και διερωτήθηκε εάν ο κύριος Γεωργίου θα είχε επιλεγεί για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, εάν είχε αποκαλύψει την παραμονή του και στο ΔΝΤ για διάστημα μερικών μηνών.

Ο εισαγγελέας δήλωσε ότι εκείνη την εποχή είχε έντονη ανάγκη να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ και ο Ανδρέας Γεωργίου «όφειλε να δώσει βήμα τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και να ακούει τις απόψεις τους».

Είναι χαρακτηριστικό ότι παριστάμενοι στο ακροατήριο υποδέχθηκαν με θέρμη την απόφαση χειροκροτώντας και φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάς» και «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Υπενθυμίζεται ότι η πολύκροτη υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ αναπέμφθηκε στη δικαιοσύνη για επανεξέταση στις 19 Ιουλίου μετά την άσκηση αναίρεσης της απαλλαγής του, από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου. Ο κ. Γεωργίου είχε απαλλαγεί πρόσφατα, για δεύτερη φορά με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, 

Η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου έκανε δεκτή αίτηση για αναίρεση του βουλεύματος με το οποίο απηλλάγη ο Ανδρέας Γεωργίου από την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος, το οποίο αφορούσε τις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημόνια. Tυχόν καταδικαστική απόφαση αναμένεται να προκαλέσει την ενόχληση των θεσμών. 
Πηγή: skai.gr