Και... νεκρός ακόμη ο Πίτερ Σέντομ δικαζόταν σήμερα στο Κακουργιοδικείο !

Ο λόγος για το θρυλικό αμερικανό κακοποιό Πίτερ Σέντομ, που είχε συνταράξει την κοινή γνώμη μετά τη μυθιστορηματική του απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού, δεκαπέντε χρόνια πριν, το Μάιο του 2002, όταν κατάφερε να φύγει σαν κύριος με τη βοήθεια της ψυχολόγου των φυλακών, με την οποία φέρεται ότι είχε ερωτική σχέση.

Ο 37χρονος αμερικανός είχε βρεθεί νεκρός σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, στην περιοχή Μαργαρίτα Άιλαντ, στη Βενεζουέλα, στις 8 Ιουνίου 2008, σύμφωνα με τις Αρχές της λατινοαμερικανικής χώρας, από χρήση ναρκωτικών.

Σήμερα, εννέα χρόνια μετά από το θάνατο του, ήταν κατηγορούμενος για απόπειρα έκρηξης και σωρεία άλλων αδικημάτων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας...

Όπως διαπιστώθηκε, ο προσδιορισμός της δίκης του δεκαπέντε χρόνια μετά, ήταν μακάβρια, ωστόσο τυπική και δικονομικά αναγκαία διαδικασία, για να κλείσει οριστικά η υπόθεση, λόγω του θανάτου του.

Ο 37χρονος Αμερικανός ήταν διεθνώς καταζητούμενος, για ανθρωποκτονίες τόσο στις ΗΠΑ όσο και στη χώρα μας, ενώ έγινε ιδιαίτερα γνωστός, μετά από την κινηματογραφική του απόδραση στις 28 Μαίου 2002, όταν με τη βοήθεια της ψυχολόγου των φυλακών Όλγας Ατζαμόγλου απέδρασε από τον Κορυδαλλό.

Ανάμεσα στην 45χρονη τότε ψυχολόγο και τον κακοποιό φέρεται ότι είχε αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη σχέση, την οποία ο Σέντομ εκμεταλλεύτηκε, πείθοντάς την να τον βοηθήσει να αποδράσει.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για ερωτική σχέση της γυναίκας με τον κρατούμενο, παράλληλα όμως υπήρχαν και κάποιοι που ισχυρίζονταν ότι η ψυχολόγος απειλήθηκε από τον κακοποιό και αναγκάστηκε να τον ακολουθήσει.

Σε γράμμα που έστειλε ένα χρόνο μετά την απόδραση προς την 23χρονη κόρη της και τον 16χρονο γιο της η ψυχολόγος, άφηνε να εννοηθεί ότι πράγματι υπήρχε ερωτική σχέση και ότι, όταν όλα θα έπαιρναν τέλος, θα τη δικαίωναν για τις επιλογές της.

Οι αστυνομικοί όμως που είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Πίτερ Σέντομ θεωρούσαν ότι το γράμμα είχε γραφτεί υπό την καθοδήγηση του επικίνδυνου κακοποιού, ώστε να πεισθούν οι αρχές ότι ο έρωτας ήταν το κίνητρό της.

Κάτι που δυστυχώς δεν θα μάθει ποτέ κανείς, αφού η άτυχη γυναίκα έσβησε και εκείνη μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στην Κολομβία πριν από δύο χρόνια.

Η αποκάλυψη του θανάτου της έγινε κατά τη διάρκεια της δίκης των σωφρονιστικών υπαλλήλων που θεωρήθηκε ότι, εν αγνοία τους διευκόλυναν την απόδραση..

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τότε, η ψυχολόγος είχε καταλύσει στο δωμάτιο μαζί με άγνωστο άνδρα (πιστεύεται ότι ήταν ο Σέντομ) και το πτώμα της βρέθηκε την επομένη από το προσωπικό του ξενοδοχείου. Οι ακριβείς συνθήκες του θανάτου της δεν διευκρινίστηκαν ποτέ.

Ο ισοβίτης Πίτερ Σέντομ είχε συνδέσει το όνομά του με την οικογένεια Γρηγοράκου, καθώς φέρεται ότι ήταν μπράβος και βαποράκι ναρκωτικών.

Για λογαριασμό τους, όπως είπε, σκότωσε στις αρχές του 1990 τη φίλη του Στεφανία Σαρδή, επειδή η κοπέλα έγινε μάρτυρας σε δοσοληψία ναρκωτικών.

Επίσης, κατηγορήθηκε και για τη δολοφονία του Αλβανού Κονσταντίν Πάπα (11/02/2002) μέσα στον Κορυδαλλό. Από τις αμερικανικές αρχές διώκονταν για τις δολοφονίες δύο γυναικών.
Πηγή: Μαίρη Μπενέα