Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Κοντονή

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Νίκου Σακελλαρίου, που προκάλεσαν αίσθηση και στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης κυβέρνησης δικαιοσύνης, που φαίνεται, πως αν δεν υπάρξει κάτι άλλο, βαίνει προς εκτόνωση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου παραβρέθηκε στο γκρέμισμα του τοίχου των γυναικείων φυλακών, αποδίδοντας ελεύθερο χώρο για πράσινο στο δήμο, αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών και στη σκληρή ανακοίνωση της Ενώσεως Δικαστών και Εισαγγελέων, που γινόταν αναφορά σε Τουρκία και Πολωνία, τονίζοντας ότι «προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στη Δικαιοσύνη όσοι με ευκολία εκδίδουν ανακοινώσεις που παρομοιάζουν τη χώρα μας με άλλες χώρες όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα» και κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση.

Ο κ. Κοντονής, επισήμαινε ότι η «κυβέρνηση έχει αποδείξει εμπράκτως την απόλυτη εμπιστοσύνη της στους Έλληνες δικαστές, υποστηρίζοντας τα θεσμικά αιτήματα και κλαδικά αιτήματα τους» και έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «αυτό θα συνεχίσει να κάνει γιατί αντιμετωπίζει με αίσθημα εμπιστοσύνης το σύνολο των λειτουργών της οι οποίοι σε συνθήκες δύσκολες επιτελούν το έργο τους».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης:

«Όλοι όσοι πολύ εύκολα εκδίδουν ανακοινώσεις και παρομοιάζουν τη χώρα μας με άλλες χώρες όπου καταπατώνται τα ανθρώπινα δικαιώματα προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στην Δικαιοσύνη και στην υπόθεση της εμπιστοσύνη στην εμπιστοσύνη των πολιτών στη Δικαιοσύνη και στη διεθνή θέση της χώρας.

Τους παρακαλώ σε αυτοσυγκράτηση. Επειδή οι ώρες που μεσολάβησαν μπορεί κάποιους να τους έκαναν σοφότερους να ανακαλέσουν κατηγορίες που είναι ανυπόστατες, είναι αόριστες και στηρίζονται σε συνωμοσιολογικά σενάρια.

Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει την απόλυτη εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές εμπράκτως, εμπράκτως το τονίζω, υποστηρίζοντας και θεσμικά αιτήματα και κλαδικά αιτήματα των Ελλήνων δικαστών και αυτό θα συνεχίσει να κάνει γιατί αντιμετωπίζει με αίσθημα εμπιστοσύνης το σύνολο των λειτουργών της Δικαιοσύνης, οι οποίοι σε συνθήκες δύσκολες επιτελούν το έργο τους».
Πηγή: Ιωάννα Μάνδρου