Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις καταστροφές στην Ερμού

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα καταστροφικά επεισόδια που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της προηγούμενης Τετάρτης κατέθεσαν ο Δήμος Αθηναίων και ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.

Σύμφωνα με τα συνεργία του Δήμου, από τα επεισόδια στην οδό Ερμού προκλήθηκαν ζημιές σε 67 καταστήματα, εν μέσω της τουριστικής περιόδου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι το επόμενο διάστημα μπορεί να κατατεθεί και αστική αγωγή κατά του Δημοσίου, ώστε η πολιτεία να υποχρεωθεί να αποζημιώσει τους καταστηματάρχες.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σταύρος Καφούνης επισήμανε στο σταθμό μας πως πολλοί καταστηματάρχες δεν μπορούν πια να ασφαλίσουν από περιουσίες τους σε ιδιωτικές εταιρείες, λόγω υπέρογκου κόστους.

Ο κ. Καμίνης κατήγγειλε ότι ένας από τους στόχους των δραστών είναι να αμαυρώσουν την τουριστική εικόνα της Αθήνας που με πολύ κόπο αποκαταστάθηκε τα τελευταία χρόνια, μετά τις ταραχές του 2012 που είχαν αμαυρώσει την εικόνα της πρωτεύουσας.

Σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια η Αθήνα υποδέχεται επισκέπτες σε αριθμούς ρεκόρ και τέτοια φαινόμενα βίας, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που οι καταστηματάρχες ελπίζουν να ανακάμψουν, βλάπτουν το προφίλ της πόλης.
Πηγή: skai.gr