Αντιπαράθεση Θάνου - Δημητρίου για την παραπομπή Γεωργίου

Αντιπαράθεση απόψεων είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνάντηση τους στον Άρειο Πάγο, η Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ξένη Δημητρίου και η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Η πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου βρέθηκε στο ανώτατο δικαστήριο και σύμφωνα με πληροφορίες συναντήθηκε με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου με την οποία φέρεται να είχαν έντονη συζήτηση.

Το αντικείμενο της συζητήσεως δεν έγινε γνωστό αλλά πληροφορίες ανέφεραν πως η διαφωνία ανάμεσα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και την πρώην Πρόεδρο του ανωτάτου δικαστηρίου η οποία πλέον κατέχει τη θέση της προϊσταμένης του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού ενδέχεται να αφορούσε την ενέργεια της Εισαγγελέως η οποία προχθές άσκησε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Για το συγκεκριμένο θέμα ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτει σειρά ερωτημάτων για την συγκεκριμένη συνάντηση.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει: «Δεν πρόλαβε να περάσει μία εβδομάδα από τον διορισμό της στο Μέγαρο Μαξίμου και η κυρία Θάνου ξεκίνησε να δικαιολογεί τα ... οδοιπορικά της.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επικεφαλής του νομικού γραφείου του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Βασιλική Θάνου, συναντήθηκε, σήμερα, με την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κυρία Ξένη Δημητρίου.

Ποιο ήταν το περιεχόμενο της συνάντησης;

Με ποιο δικαίωμα η κυρία Θάνου συναντά την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου χωρίς να ανακοινώνεται η συνάντηση και το περιεχόμενό της;».


Πηγή: skai.gr