Καμίνης: Σκιά φόβου στην Αθήνα - Η ΕΛΑΣ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει

«Στην Αθήνα απλώνεται σιγά – σιγά μια σκιά φόβου» προειδοποίησε μέσω του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αθηναίων, στον απόηχο των βανδαλισμών 64 καταστημάτων στην Ερμού. Ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε μάλιστα ότι «η αστυνομία δεν μπορεί να αντεπεξέλθει» στα φαινόμενα βίας εκφράζοντας αμφιβολίες «αν υπάρχει και πολιτική βούληση σε κυβέρνηση και τμήμα της αντιπολίτευσης».

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη όταν οι συνδικαλιστές εμποδίζουν να ανοίξουν τα μαγαζιά την Κυριακή και οι μπαχαλάκηδες δρουν ανεξέλεγκτα, υπάρχει θέμα τήρησης της νομιμότητας. «Ο εθισμός στην ανομία υπονομεύει τη Δημοκρατία» υπογράμμισε ο δήμαρχος.

«Είχαν ανοίξει καινούργια καταστήματα στην Ερμού, η πόλη έχει αρχίσει σιγά – σιγά να συνέρχεται, να παίρνει μια ανάσα από την κρίση και συμβαίνουν αυτά τα πράγματα… Έσπασαν τον ελληνοαυστραλό στο ξύλο επειδή ψώνιζε Κυριακή» σχολίασε ακόμα.

Όπως επισήμανε ο Γιώργος Καμίνης, «η βία είναι βία, και πρέπει να κινητοποιηθεί η νομοθετική εξουσία (…) είναι τελείως εσφαλμένο να πιάνουμε και να αφήνουμε αυτούς τους ανθρώπους, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Αυτό το πράγμα θα το πληρώσουμε όλοι» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων, προαναγγέλλοντας πρωτοβουλία, με επαφές με όλα τα δημοκρατικά κόμματα, για να αντιμετωπιστεί η βία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ μπροστά από τις σπασμένες βιτρίνες των καταστημάτων τους, καταστηματάρχες κατήγγειλαν την απουσία της Πολιτείας κατά τη διάρκεια των επεισοδίων λέγοντας ότι νοιώθουν απροστάτευτοι.

«Την ώρα των επεισοδίων υπήρχαν διμοιρίες στη Νίκης, οι οποίες δεν αντέδρασαν… Οι νεαροί ανέβηκαν ανενόχλητοι από το Μοναστηράκι έως τη Νίκης καταστρέφοντας, με τους αστυνομικούς να αντιδρούν μόνο όταν φτάνουν κοντά στο υπουργείο Οικονομικών» κατήγγελλαν οι καταστηματάρχες.

Πολλά από τα 64 καταστήματα χρειάστηκε να παραμείνουν κλειστά την Τρίτη, καθώς είχαν εκτεταμένες ζημιές και υπήρχε κίνδυνος για τους εργαζομένους όσο και για τους πελάτες.

Πηγή: skai.gr