ΕΙΤΗΣΕΕ: Οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να λειτουργούν με νόμιμες άδειες

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί «ασφαλώς και θα πρέπει» να λειτουργούν με νόμιμες άδειες, τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, με αφορμή τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, θυμίζοντας ότι όλες οι απόπειρες διαγωνιστικών διαδικασιών απέτυχαν πλήρως με ευθύνη της Πολιτείας.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει πως με βάσει των υφιστάμενων δυνατοτήτων, είναι εφικτή η ταυτόχρονη εκπομπή 12 προγραμμάτων εθνικής εμβέλειας, σε υψηλή και τυπική ευκρίνεια. Όπως τονίζεται, η αδειοδότηση θα πρέπει να έχει τη μορφή απλής αίτησης και εγγραφής σε μητρώο, στα πρότυπα πολλών άλλων κρατών της ΕΕ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με την επιλογή συστήματος δημοπρασίας, όλες οι αρχές και τα δικαιώματα τίθενται υπό τον απόλυτο περιορισμό του ποιος θα δώσει τα περισσότερα.

Το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και της πολιτισμικής ανάπτυξης και η δημόσια λειτουργία της τηλεόρασης αντιμετωπίζεται με την ίδια λογική της παραχώρησης αδείας περιπτέρου ή χρήσης τραπεζοκαθισμάτων σε δημόσιο χώρα, επισημαίνει η ΕΙΤΗΣΕΕ.

Σε δηλώσεις του σήμερα, ο υπουργός ψηφιακής πολιτικής Νικός Παππάς, ανέφερε πως οι ιδιοκτησίες των τηλεοπτικών σταθμών αποδεικνύουν ότι το μόνο που επεδίωκαν και επιδιώκουν είναι να συνεχισθεί το καθεστώς της ανομίας και να μην καταβάλουν τίμημα για τις άδειες. «Καλούμε, σημειώνει τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση, αν πρέπει να γίνει ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ ή όχι».
Πηγή: skai.gr