Καταδικάστηκε η Σκορδέλη της ΧΑ για επίθεση εις βάρος μετανάστη

Έξι χρόνια μετά την επίθεση σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο καταδίκασε την πρώην υποψήφια βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Θέμιδα Σκορδέλη και δύο συγκατηγορουμένους της, σε ποινές φυλάκισης με τριετή αναστολή.

Στην, κατά
την δικογραφία, επικεφαλής της ομάδας των «αγανακτισμένων πολιτών» το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών, καθώς την κήρυξε ένοχη για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος μετανάστη, το 2011, ο οποίος χρειάστηκε να νοσηλευτεί με τραύμα στην πλάτη «από αιχμηρό αντικείμενο».

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στους συγκατηγορουμένους της Θ. Σκορδέλη, Ιωάννη Λουκιανό και Γεώργιο Μαρκουλάκη, κατοίκους της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα, οι οποίοι κηρύχθηκαν ένοχοι για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε σε κανέναν από τους τρεις κατηγορούμενους, οι οποίοι ήταν απόντες από την δίκη, το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, όπως ζήτησαν οι συνήγοροί τους, δίνοντας παράλληλα αναστολή στην έκτιση των ποινών τους για τρία έτη.

Η επίθεση της
«ομάδας των αγανακτισμένων πολιτών» είχε γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου 2011, σε βάρος τριών μεταναστών, εκ των οποίων οι δύο έχουν φύγει από την χώρα. Ο τρίτος, που κατέθεσε στο δικαστήριο, έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής.

Το δικαστήριο για τον πολιτικό ενάγοντα δέχθηκε την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, αλλά όσον αφορά τα άλλα δύο θύματα μετέτρεψε την κατηγορία σε έργω εξύβριση, αδίκημα που απαιτεί έγκληση του παθόντα και για το λόγο αυτό έκρινε απαράδεκτη την ποινική δίωξη.

Ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή των κατηγορουμένων, αναφέροντας πως οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης, ύστερα από εντολή της Σκορδέλη, επιτέθηκαν μαζί με άλλους, στους τρεις παθόντες και επέφεραν στον ένα από αυτούς σειρά βλαβών:
«Θεωρώ ότι αποδείχθηκε πως και οι τρεις είχαν δόλο, λειτούργησαν από κοινού και ήθελαν να βλάψουν τον παθόντα. Ο ένας τον χτύπησε με άγνωστο όργανο και ο δεύτερος με ένα μπουκάλι».

Για την Θ. Σκορδέλη, ο εισαγγελέας τόνισε, πως «ήταν η επιβολή της που οδήγησε στις πράξεις των άλλων δύο». Και ο εισαγγελέας είχε την άποψη πως για τους δύο απόντες μετανάστες η κατηγορία θα πρέπει να μετατραπεί σε έργω εξύβριση από κοινού και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη, καθώς απαιτείται έγκληση, καθώς από την διαδικασία δεν προέκυψε το είδος των βλαβών που είχαν υποστεί.

Να σημειωθεί ότι η Θέμις Σκορδέλη δικάζεται στην δίκη της Χρυσής Αυγής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Πηγή: skai.gr