Κεφαλονία: Καλά στην υγεία του ο τουρίστας που είχε εγκλωβιστεί στην Άσσο

Αίσιο τέλος είχε, μετά από πολύωρη επιχείρηση διάσωσης, η περιπέτεια που έζησε ο Πολωνός τουρίστας, όταν ξεκινώντας το πρωί να εξερευνήσει τα μονοπάτια και τις ομορφιές του 'Ασσου στην Κεφαλονιά, κατέληξε να βρεθεί εγκλωβισμένος μέσα στις κρημνώδεις χαράδρες του «γυμνού» βουνού.

Μετά την έκκληση για βοήθεια που έκανε μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, στο σημείο έσπευσαν εθελοντές και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλονιάς, με τέσσερα οχήματα και εννέα πυροσβέστες. Το δύσβατο όμως της περιοχής, εμπόδιζε τους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας να φτάσουν στο σημείο, ενώ μετά από κινητοποίηση της αντιπεριφέρειας Κεφαλονιάς, ενεργοποιήθηκε στην αρχή ελικόπτερο Super Puma που δυστυχώς δεν κατάφερε να προσεγγίσει τον εγκλωβισμένο τουρίστα, και στη συνέχεια δράση ανέλαβε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου Sikorsky.

Όπως ανέφερε ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας, δύο από τους πυροσβέστες κατάφεραν να προσεγγίσουν τον Πολωνό τουρίστα και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, νερό, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη, ενώ τον βοήθησαν να ανεβεί στο ελικόπτερο.

Ο Πολωνός τουρίστας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ